تجریش پلازا

مجموعه‌ای با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

تهران گردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران و شمیرانات

ژورنال‌ و دانشنامه

انشنامه‌ها و مجله‌های آنلاین با موضوعات گوناگون

جعبه ابزار آنلاین

مجموعه‌ای از ابزارهای کاربردی آنلاین با موضوعات گوناگون

اصناف و مشاغل

جستجوی مشاغل و کسب‌وکارهای ایران در اصناف گوناگون

تماس با ما

ارتباط با بخش پشتیبانی و ارسال درخواست، پیشنهاد یا انتقاد

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

گنبد امیر اینانج و برج نقاره خانه

از سمت جاده امین آباد- هفت دستگاه که به کوه طبرک می رسی خرابه هایی از یک برج را با نام نقاره خانه می بینی که در مورد آن دو روایت متفاوت موجود است. روایت اول این برج را منسوب به امیر حسام الدین سنقر اینانج سلطان دوره سلجوقی می نامند که به دست نوکران و جیره خوارانش کشته شد. روایت دیگر این که این برج را قبرستان سلطنتی حومت آل بویه می نامند و معتقدند فخر الدوله از اُمرای آل بویه که در برج طبرک دار فانی را وداع گفت، اکنون در برج اینانج آرمیده است. دکتر شهریار عادل باستان شناس معاصر کتیبه داخل این برج را خوانده است که به زبان عربی روی آن نوشته شده «این مقبره منسوب به عبدالجلیل بن فارس الخازن (الخادم) است». از روی پارچه هایی که در این برج پیدا شده و قدمت 800 ساله دارند و همچنین از لحاظ تاریخی به زمان آل بویه نزدیک ترند، شاید روایت دوم درست باشد.

معماری گنبد امیر اینانج
گنبد امیراینانج یک برج استوانه شکل با قطر 36 متر است که بیشتر شبیه استودان های پیروان آیین مزدیسنا می باشد. استودان نام برجی استوانه ای و بدون سقف است که زرتشتیان مردگان خود را بعد از انجام آیین تشیع جنازه آنجا رها می کنند تا پرندگان شکاری و حیوانات درنده از گوشت آن ها تغذیه کنند. به همین دلیل استودان ها را بالای کوه و خارج از شهر می سازند. زرتشتیان معتقدند عناصر چهارگانه آب، باد، خاک و آتش را نباید آلوده کرد به همین دلیل مردگانشان را به دست حیوانات درنده می سپارند. از آنجا که پیروان آیین زرتشتی در شهر ری بی شمار بودند و استودان های دیگری نیز مانند استودان گبرها در دامنه کوه بی بی شهربانو در ری وجود دارد بعید نیست که این مکان گورستان سلطنتی بوده باشد. در سال 1373 برج اینانج مرمت گردید که متاسفانه به دلیل حفاری های بعدی و ساخت و ساز های بدون مجوز در نزدیکی آن مجددا دچار تخریب گردید.
مشکلات گردشگری این اثر با توجه به این که سازمان میراث فرهنگی هیچ گونه اقدامی برای این اثر نکرده است، متاسفانه آثار چند هزار ساله واقع در این منطقه در معرض تخریب قرار گرفته اند. در این منطقه روستایی به نام هفت دستگاه وجود دارد که صرفا برای آزمایش، هفت دستگاه منزل مسکونی برای گاز رسانی در آن احداث گردید که اکنون تعداد این منازل به 100 دستگاه نیز می رسد و راه دسترسی به کوه طبرک را برای گردشگران دشوار کرده است. علاوه بر آن دسترسی به این اثر از طریق پلکان میسر است که متاسفانه از ایمنی لازم برخوردار نیست و گردشگران بایستی نهایت دقت را برای بالا رفتن از این پلکان ها صرف نمایند تا خدای ناکرده دچار حادثه نشوند.

ثبت ملی
این اثر در سال 1313 با شماره 203 به ثبت ملی رسیده است.

دسترسی
با وسیله نقلیه شخصی: از جاده امین آباد به سمت روستای هفت دستگاه حرکت کرده وارد روستا که شوید برج و باروی های خرابه در بالای کوه شما را به سمت خود می کشاند.

◉ آدرس: تهران، شهر ری، جاده امین آباد- هفت دستگاه، کوه طبرک

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!