تجریش پلازا

مجموعه‌ای با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

تهران گردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران و شمیرانات

ژورنال‌ و دانشنامه

دانشنامه‌ها و مجله‌های آنلاین با موضوعات گوناگون

جعبه ابزار آنلاین

مجموعه‌ای از ابزارهای کاربردی آنلاین با موضوعات گوناگون

اصناف و مشاغل

جستجوی مشاغل و کسب‌وکارهای ایران در اصناف گوناگون

تماس با ما

ارتباط با بخش پشتیبانی و ارسال درخواست، پیشنهاد یا انتقاد

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

قبرستان ابن بابویه

آرامگاه ابن بابویه دومین گورستان شهر تهران و اولین قبرستان شهرری می باشد. تا زمان ناصرالدین شاه این مکان کشتزاری بوده است که در آن جسدی پیدا شد و مشخص می شود که این جسد متعلق به مرحوم شیخ صدوق بوده که هشتصد سال قبل دار فانی را وداع گفته است. به دستور ناصرالدین شاه مجددا شیخ صدوق دفن می گردد و برای آرامگاهش بقعه ای ساخته می شود. بعد از کشف جسد شیخ صدوق به این نتیجه می رسند که با توجه به اینکه شیخ صدوق در زمان سامانیان زندگی می کرده، پس این مکان گورستانی بوده که سیل آن را برده و بعدها تبدیل به کشتزار شده است. البته آرامگاه شیخ صدوق در حمله مغولان به ایران و جنگ هایی که در دوران تیموریان خوارزمشاهیان صورت می گرفته به کرات به دلایل مختلف تخریب گردیده است. بعد از برپایی بقعه برای مقبره مرحوم شیخ صدوق اشخاص زیادی در این آرامگاه دفن می گردند و رفته رفته آرامگاه ابن بابویه محل دفن اشخاص معروف می گردد. مرحوم محمد مصدق و محمدرضا شاه پهلوی نیز از جمله کسانی بودند که وصیت کردند پس از مرگ در این قبرستان به خاک سپرده شوند. از کسانی که در این آرامگاه آرمیده اند می توان به
1) علی اکبر دهخدا
2) غلامرضا تختی
3) حسین بهزاد و همسرش
4) رجبعلی خیاط
5) مهوش
6) اشرف الملوک فخرالدوله دختر مظفرالدین شاه قاجار
7) میرزاده عشقی
8) وحدت کرمانشاهی
و تعدادی دیگر از رجل سیاسی و فرهنگی کشور به همراه کشته شدگان قیام 30 تیر را نام برد.

برج طغرل
برج طغرل نیز از دیگر آثار تاریخی موجود در این گورستان تاریخی است که در واقع کارکرد تقویمی داشته است. این برج 800 سال پیش ساخته شده و ساعت را با دقت 30 دقیقه نشان می دهد. از دیگر کارکرد آن می توان به این موضوع اشاره کرد که این برج مانند یک فانوس دریایی در وسط دریا عمل می کرده است با این تفاوت که در وسط جاده ابریشم روی زمین روشنگر مسیر مسافران بوده است. در بالای باروی این برج مشعل های می افروختند که روشنگر راه مسافران جاده ابریشم که از سمت خراسان راهی ری بوده اند باشد. البته گردشگران وقتی در برج طغرل می ایستند هوس خواندن به سرشان می زند چرا که از لحاظ محاسبات علم فیزیک دیواره های برج طغرل طوری ساخته شده اند که سبب می شوند صدا در آنها اکو شود.

توسعه گردشگری گوستان ابن بابویه
شهرداری منطقه 20 تهران در حال حاضر در محوطه ای به وسعت 20 هزار متر مربع در اطراف برج طغرل سعی در ساخت مرکزی فرهنگی-تفریحی برای پایتخت نشینان و گردشگران دارد. قرار است در این محوطه کتابخانه، فرهنگسرا و رستوران ساخته شود.

ثبت ملی
آرامگاه ابن باویه در سال 1375 با شماره 1816 به ثبت ملی رسیده است.

دسترسی به قبرستان ابن بابویه
وسیله نقلیه شخصی: برای رفتن به آرامگاه ابن بابویه لازم است ابتدا به شهر ری بروید سپس در خیابان ابن بابویه به آرامگاه ابن بابویه بروید.
مترو: با استفاده از خط 1 مترو در ایستگاه جوانمرد قصاب پیاده شوید و با تاکسی های عبوری تا ابن بابویه بروید.
اتوبوس: با استفاده از اتوبوس های خط 426 که از میدان صفایه به سمت ترمینال مترو شهر ری حرکت می کنند نیز می توانید در ایستگاه شهید غیاثوند از اتوبوس پیاده شده و 500 متری را تا آرامگاه ابن بابویه پیاده روی فرمایید.

◉ آدرس: تهران، شهر ری، خیابان ابن بابویه، آرامگاه ابن بابویه

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!