تجریش پلازا

مجموعه‌ای با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

تهران گردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران و شمیرانات

ژورنال‌ و دانشنامه

دانشنامه‌ها و مجله‌های آنلاین با موضوعات گوناگون

جعبه ابزار آنلاین

مجموعه‌ای از ابزارهای کاربردی آنلاین با موضوعات گوناگون

اصناف و مشاغل

جستجوی مشاغل و کسب‌وکارهای ایران در اصناف گوناگون

تماس با ما

ارتباط با بخش پشتیبانی و ارسال درخواست، پیشنهاد یا انتقاد

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

عمارت مسعودیه

عمارت مسعودیه واقع در میدان بهارستان خیابان ملت، متعلق به مسعود میرزا ملقب به ظل السلطان برادر مظفرالدین شاه قاجار می باشد. این عمارت رویدادهای زیادی از سر گذرانده است. در این عمارت در حدود سال 1304 بود که اولین کتابخانه ملی ایران تاسیس شد و به دنبال آن اولین انجمن معارف ایران در یکی از اتاق های این عمارت شکل گرفت. در گوشه دیگری از آن نیز اولین موزه ملی افتتاح شد و تمام اشیای عتیقه گردآوری شده از سراسر ایران در آن به نمایش گذاشته شد. بعدها این اشیای عتیقه به موزه ملی منتقل گردید. در سال 1342 تا 1342 عمارت مسعودیه در اختیار دانشکده افسری بود و در سال 1345 وقتی وزارت آموزش و پرورش از وزارت فرهنگ و هنر جدا شد اولین وزارت آموزش و پرورش در آن شروع به کار کرد. در سال 1376 بنا به پیشنهاد آموزش و پرورش و با تصویب هیات وزیران، عمارت مسعودیه در اختیار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار گرفت. در 25/06/1390 پانزدهمین جشن خانه سینما را در این عمارت گرفتند. اما این فقط داستان دوران آرامش این ساختمان است. صاحب این عمارت از طرفداران پر و پاقرص مشروطه بود. جالب است بدانید که روبه روی عمارت مسعودیه بود که بمب زیر کالسکه محمدعلی شاه قاجار منفجر شد و همین امر دستاویزی شد که محمدعلی شاه اول مجلس را به توپ ببندد و بعد خانه عامل احتمالیش، یعنی خانه ظل السلطان و بقیه مشروطه خواهان را هدف گلوله های توپ قرار دهد.

معماری عمارت مسعودیه
عمارت مسعودیه در زمینی ذوزنقه ای شکل به وسعت 1.5 هکتار بنا شده است. زیربنای خانه 9000 مترمربع است. این خانه از چندین عمارت تشکیل شده است. عمارت های داخل عمارت مسعودیه عبارتند از عمارت مشیر الدوله، حیاط مشیرالدوله، عمارت حاج سید جوادی، حیاط حاج سید جوادی، عمارت سر در پیاده رو، عمارت سر در کالسکه رو، عمارت سفره خانه و عمارت دیوان خانه می باشند. سایر ساختمانهایی که در عمارت مسعودیه وجود دارند ساختمان های آجری هستند که آموزش و پرورش بنا به نیاز خود آن ها را به این عمارت افزوده است.مثلا ساختمان گزینش، ساختمان شورای آموزش و پرورش، ساختمان سمعی بصری، ساختمان انبارهای موقت، حراست، نگهبانی، ساختمان کارت زنی که کارمندان این اداره در آن کارت ورود و خروج خود را می زنند، ساختمان گلخانه، ساختمان آبدارخانه، ساختمان سرویس های بهداشتی از جمله این ساختمان های جدید می باشند.

ثبت ملی
این اثر در تاریخ 27/10/1377 با شماره 2190 به ثبت ملی رسیده است.

دسترسی
وسیله نقلیه شخصی: عمارت مسعودیه در خیابان جمهوری، نرسیده به بهارستان، خیابان ملت، تقاطع خیابان اکباتان واقع شده است.
مترو: نزدیکترین ایستگاه مترو به عمارت مسعودیه ایستگاه مترو ملت در خط 2 می باشد که تنها 140 متر با این عمارت فاصله دارد.
اتوبوس: ایستگاه اتوبوس بهارستان و ایستگاه اتوبوس صفا نزدیک ترین ایستگاههای اتوبوس به عمارت مسعودیه می باشد. از اتوبوس پیاده شوید در میدان بهارستان وارد خیابان ملت شوید عمارت مسعودیه در میدان بهارستان تقاطع خیابان اکباتان قرار دارد.

◉ آدرس: تهران، خیابان جمهوری، نرسیده به بهارستان، خیابان ملت، تقاطع خیابان اکباتان

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!