خانه موزه شهید رجایی

خانه شهید رجایی هم مانند خانه دکتر شریعتی و پرفسور حسابی نه به خاطر هنر معماریش بلکه به خاطر روح بلند و سبک زندگی صاحبش مورد توجه واقع شده است و از سال 1373 به موزه تبدیل شد. خانه ای 254 متری بسیار ساده که تا سال 1373 محل زندگی همسر ایشان بوده است. قدمت این خانه به دوران رضا شاه پهلوی برمیگردد. محمد علی رجاییِ دستفروش که بعدها معلم شد توانست با 13،000 تومان قرض این خانه را خریداری نماید. محمد علی رجایی در پنجم خرداد ماه 1312 در قزوین متولد شد. وی در 4 سالگی پدرش را از دست داد و مادرش با پنبه زنی او و برادرش را بزرگ کرد. برادر ده ساله اش برای کار به تهران آمد. وقتی محمدعلی بزرگتر شد او نیز برای کار به تهران آمد و به عنوان پادو در بازار مشغول به کار شد. بعدها دستفروشی را پیشه کرد. در سال 1330 به استخدام نیروی گارد شاهنشاهی در آمد. 4 سال بعد وقتی دیپلمش را گرفت از نیروی هوایی استعفا داد و در شهرستان بیجار به معلمی پرداخت. در سال 1335 وارد دانشگاه تربیت معلم در رشته ریاضیات شد و در سال 1338 لیسانسش را گرفت و در شهرستان خوانسار به تدریس پرداخت. در سال 1339 به تهران بازگشت و در مدرسه کمال به تدریس مشغول شد. در سال 1340 فعالیتهای سیاسیش با عضویت در نهضت آزادی آغاز گشت. در سال 1341 با عاتقه صدیقی ازدواج کرد و در سال 1342 به زندان رفت و بعد از50 روز آزاد شد. در سال 1353 مجددا به زندان افتاد و در 1357 آزاد گشت. وی در سال 1358 وزیر آموزش و پرورش شد. در 1359 نیز نماینده مجلس شد و در مرداد 1360 به عنوان رییس جمهور منتخب مردم برگزیده شد علی رجایی مردمی ترین رییس جمهور ایران بود که در 29 روز ریاست جمهوریش خدمات شایانی به مستمندان ارائه کرد. از تاثیرگذارترین خدمات وی می توان به تخصیص مستمری به افراد بالای 60 سال در روستاها، که به دلیل اشتغال به شغل های کشاورزی و دامداری تحت پوشش هیج نوع بیمه ای قرار نداشتند اشاره کرد. وی همچنین به منظور جلوگیری از سوداگری در ابتدای جنگ بین ایران و عراق در میان اقشار کم درآمد اقدام به توزیع کوپن و تخصیص یارانه به کالاهای اساسی کرد و اینگونه از اقشار آسیب پذیر در مقابل قحطی محافظت نمود. این ظرافت و ریزبینی شهید محمد علی رجایی باعث محبوبیت وی در میان اقشار ضعیف جامعه گردیده بود. وی در بیست و نهمین روز ریاست جمهوریش در اثر انفجار بمب در ساختمان ریاست جمهوری به شهادت رسید. جنازه اش به قدری سوخته بود که او را از روی دندانهای مصنوعیش شناسایی کردند. هم اکنون این دندان ها در خانه موزه محمدعلی رجایی نگهداری می شوند. در خانه موزه شهید رجایی سبک ساده زندگی ایشان به تبعیت از مولایشان حضرت علی (ع) به نمایش گذاشته شده است.

ثبت ملی
این اثر در تاریخ 24 بهمن 1375 با شماره 1832به ثبت ملی رسید.

دسترسی به خانه شهید رجایی
وسیله نقلیه شخصی: خانه موزه شهید رجایی در میدان شهدا، خیابان مجاهدین اسلام به سمت بهارستان، خیابان شهید آجانلو، کوچه جبلی، پلاک 6 واقع است.
مترو: نزدیک ترین ایستگاه مترو به خانه شهید رجایی ایستگاه مترو بهارستان در خط 2 مترو می باشد. از مترو که پیاده شدید در سمت راست چند قدمی جلو بروید تا به کمال الملک برسید وارد خیابان کمال الملک شوید چند قدم جلوتر به خیابان مصطفی خمینی می رسید. در خیابان مصطفی خمینی به سمت چپ بروید تا به خیابان مجاهدین اسلام برسید. مستقیم بروید تا به خیابان آجانلو برسید. در خیابان آجانلو وارد کوچه میر هادی شوید. اولین کوچه سمت راست، کوچه جبلی است. وارد کوچه شوید. پلاک 6 خانه موزه شهید رجایی است.

◉ آدرس: تهران، میدان شهدا، خیابان مجاهدین اسلام به سمت بهارستان، خیابان شهید آجانلو، کوچه جبلی، پلاک 6

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

اِکسپــو

نمایشگاه آنلاین تجاری ویژه برندها و مشاغل اصناف گوناگون

پردیس سینمایی

تماشای آنلاین هزاران فیلم سینمایی، انیمیشن، مستند

پــلازا

مجموعه‌ای آنلاین با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

بــــازار

بازار آنلاین کسب‌وکارهای گوناگون و عرضه‌کنندگان کالا و خدمات

گــالـری

گالری آنلاین آثار هنری و صنایع دستی هنرمندان ایران

سنتــر مــال

مرکز خرید آنلاین با مجموعه‌ای از کالاها و خدمات گوناگون

اخبـار و رویداد

جدیدترین رویدادهای خبری تهران و ایران

تهـران‌گـردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران و شمیرانات

ژورنـال‌ و دانشنامه

مجلات آنلاین با موضوعات مختلف و بخش‌های گوناگون

شهـر کودکـان

مجموعه‌‌ای جامع فرهنگی، سرگرمی، ادبی ویژه کودکان و نوجوانان

error: Alert: Content selection is disabled!!