موزه جواهرات ملی

موزه جواهرات ملی محل نگهداری کلیه جواهرات باقیمانده از دوره صفویه تا به امروز می باشد. هر کدام از اشیا داخل این موزه برای خود داستانی دارند و فراز و نشیب هایی را طی کرده اند. تا قبل از دوره پهلوی هیچ کدام از پادشاهان اقدام به جمع آوری جواهرات حکومتی نکرده بودند. بعد از به پادشاهی رسیدن رضا شاه، تمام جواهرات حکومتی، به زیرزمین کاخ مرمر و بعد از ساخت بانک ملی به محل بانک ملی به عنوان پشتوانه پول ملی منتقل شد.

در دوره صفویه طبق رسم کشورها وقتی سفیری به کشوری فرستاده می شد به او هدایایی می بخشیدند و سُفرا آن را به نشانه صلح بین دو ملت به دست پادشاه کشور خود در اصفهان که پایتخت صفویه بود می رساندند. متاسفانه این هدایا در حمله افغان ها به ایران، به غارت برده شد و بخش زیادی از آن از طریق افغان ها به هندوستان فرستاده شد. نادرشاه افشار بعد از اینکه به قدرت رسید، به پادشاه هند پیغام فرستاد تا جواهرات به غارت برده شده ایران را باز گرداند اما او پیغام نادر را نادیده گرفت و نادر به دلیل این بی اعتناعی به هندوستان لشکر کشید و محمدشاه، پادشاه هند، ناگزیر تعدادی از جواهرات را همراه با مقداری پول نقد و اسلحه در ازای جواهرات به نادر شاه بخشید. بر طبق سنت قدیم نادر بخشی از جواهرات را به سپاهیان به عنوان غنیمت جنگی داد و بخشی از آنها در میانه راه از بین رفت در بین این جواهرات الماس کوه نور بود که بعد از به قتل رسیدن نادرشاه، یکی از سرداران وی، به نامِ احمد بیک افغانی دست به غارت گنجینه جواهرات نادر زد و آن را به شخصی به نام رنجیت سینگ پنجابی داد که بعد از شکست پنجابی از انگلیس ها الماس کوه نور به دست انگلیس ها افتاد و انگلیسی ها آن را به ملکه ویکتوریا تقدیم کردند. باقیمانده این جواهرات در زمان قاجار به تاج کیانی، تخت خورشید، کره جواهر نشان و تخت نادری نصب گردید.

در سال 1339 گنجینه جواهرات بانک مرکزی افتتاح شد و تمام این گنجینه به بانک مرکزی منتقل شد. از بین این جواهرات می توان به الماس دریای نور، درپوش بشقاب جواهر نشان، تاج فرح پهلوی، ویترین زمرد، دسته شمشیر و غلاف اتابک اعظم، گردنبند فرح پهلوی، نیمتاج فاطمه پهلوی تاج کیانی و صندوق جواهرات مروارید اشاره کرد.

دسترسی
با وسیله نقلیه شخصی: موزه جواهرات ملی در بانک مرکزی در میدان امام خمینی (ره)، خیابان فردوسی، نرسیده به چهارراه استانبول، نبش کوچه بانک مرکزی واقع شده است.
مترو: با استفاده از خط 1 مترو در ایستگاه امام خمینی از قطار پیاده شوید. با 500 متر پیاده روی در خیابان فردوسی به بانک مرکزی و موزه جواهرات ملی در پلاک 213 خواهید رسید.
اتوبوس: با اتوبوس هایی هم که در ایستگاههای فردوسی و آرژانتین ایستگاه دارند به راحتی می توانید خودتان را به موزه جواهرات ملی در خیابان فردوسی پلاک 213 برسانید.

◉ آدرس: تهران، خیابان فردوسی، شماره ۲۱۳، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، خزانه جواهرات ملی

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

اِکسپــو

نمایشگاه آنلاین تجاری ویژه برندها و مشاغل اصناف گوناگون

پردیس سینمایی

تماشای آنلاین هزاران فیلم سینمایی، انیمیشن، مستند

پــلازا

مجموعه‌ای آنلاین با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

بــــازار

بازار آنلاین کسب‌وکارهای گوناگون و عرضه‌کنندگان کالا و خدمات

گــالـری

گالری آنلاین آثار هنری و صنایع دستی هنرمندان ایران

سنتــر مــال

مرکز خرید آنلاین با مجموعه‌ای از کالاها و خدمات گوناگون

اخبـار و رویداد

جدیدترین رویدادهای خبری تهران و ایران

تهـران‌گـردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران و شمیرانات

ژورنـال‌ و دانشنامه

مجلات آنلاین با موضوعات مختلف و بخش‌های گوناگون

شهـر کودکـان

مجموعه‌‌ای جامع فرهنگی، سرگرمی، ادبی ویژه کودکان و نوجوانان

error: Alert: Content selection is disabled!!