تجریش پلازا

مجموعه‌ای با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

تهران گردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران و شمیرانات

ژورنال‌ و دانشنامه

دانشنامه‌ها و مجله‌های آنلاین با موضوعات گوناگون

جعبه ابزار آنلاین

مجموعه‌ای از ابزارهای کاربردی آنلاین با موضوعات گوناگون

اصناف و مشاغل

جستجوی مشاغل و کسب‌وکارهای ایران در اصناف گوناگون

تماس با ما

ارتباط با بخش پشتیبانی و ارسال درخواست، پیشنهاد یا انتقاد

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

آرامگاه جبار باغچه‌بان

آرامگاه جبار باغچه بان جایی است که مبتکر الفبای ناشنوایان، مبتکر نخستین مدرسه و کودکستان ناشنوایان و همچنین نخستین مولف و ناشر کتاب کودک ایران، در آن خفته است. شخصی در این آرامگاه خوابیده است که در زمان بودن و زیستنش، اثرات بسیار مثبت و ماندگاری برای جهان داشت؛ از آن‌هایی که کاری می‌کنند تا سال‌ها بعد از مرگشان، جهان جای بهتری برای مردمی باشد که بعد از آن‌ها می‌آیند.

زندگی نامه جبار باغچه بان

درباره زندگی نامه جبار باغچه بان باید گفت که نام اصلی‌اش میرزا جبار عسگرزاده بود. در سال 1264 در ایروان متولد شد. اما از 34 سالگی در تبریز زندگی کرد. نخستین کودکستان ایران را در سال 1302 در تبریز تاسیس کرد. هرچند با مخالفت‌های شدید مسئولین آن زمان مواجه بود. اسم کودکستان را «باغچه اطفال» گذاشت و از این رو خودش نیز باغچه بان لقب گرفت.سال‌ها بعد، یعنی در سال 1313، به تهران آمد و مدرسه‌ای مخصوص کر و لال‌ها تاسیس کرد. یکی از بزرگترین گام‌های او برای کمک به ناشنوایان، اختراع گوشی استخوانی بود. سپس الفبای دستی را برای آن‌ها اختراع کرد و خودش نیز به آموزش آن پرداخت. فرزندان جبار باغچه بان یعنی آنچه به جز آثار و خدماتش برای این جهان به میراث گذاشته است، ثمین و پروانه هستند. این دختران که یادگار این پدر گرامی هستند هنوز هم به آرامگاه جبار باغچه بان سر می‌زنند و یاد او را گرامی می‌دارند.
امروز، ثمین باغچه بان از آهنگسازان و نویسندگان به نام کشور محسوب می‌شود. جناب باغچه بان عاقبت در سال 1345 و در سن 81 سالگی، دار فانی را وداع گفت. علت مرگ جبار باغچه بان کهولت سن بود. او را در محله چشمه علی در زمینی که متعلق به دوست صمیمی‌اش «اشتری» بود، به خاک سپردند. در واقع باغچه بان خودش از دوستش این تقاضا را داشت.

او حتی محل کنونی آرامگاه جبار باغچه بان را به دوستش نشان داده بود و خواسته بود که اینجا دفن شود. 17 تن دیگر از خانواده‌های اشتری در آن زمین به خاک سپرده شدند. اما در این میان شخصی هست که از این قبرها نگه‌داری می‌کند و در این مکان رسیدگی‌های لازم را انجام می‌دهد. او خودش را نگهبان مزار جبار باغچه بان و سایر اشتری‌ها می‌داند. هرچند در واقع باغبان شهرداری است و مسئولیت‌های دیگری نیز دارد.

چطور به آرامگاه جبار باغچه بان برویم؟
نزدیکترین ایستگاه مترو به آرامگاه جبار باغچه بان شهرری در پایان خط 1 متروی تهران است. می‌توانید با اتوبوس به شهر ری بروید و از آنجا از تاکسی‌های پایانه کمک بخواهید تا شما را برای رسیدن به این مکان راهنمایی کنند. با اتومبیل شخصی هم می‌توانید به آنجا بروید، آدرس و مسیر سرراست است.

◉ آدرس: شهر ری، خیابان فدائیان اسلام، بعد از سه راه ورامین، مسجد فیروز آبادی

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!