تجریش پلازا

مجموعه‌ای با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

تهران گردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران و شمیرانات

ژورنال‌ و دانشنامه

دانشنامه‌ها و مجله‌های آنلاین با موضوعات گوناگون

جعبه ابزار آنلاین

مجموعه‌ای از ابزارهای کاربردی آنلاین با موضوعات گوناگون

اصناف و مشاغل

جستجوی مشاغل و کسب‌وکارهای ایران در اصناف گوناگون

تماس با ما

ارتباط با بخش پشتیبانی و ارسال درخواست، پیشنهاد یا انتقاد

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

آسمان نمای گنبد مینا

آسمان نمای گنبد مینا پلانتاریوم نام رصد خانه ای الهام گرفته از رصد خانه مراغه در قلب شهر تهران در مجاورت پارک آب و آتش و پل طبیعت در بوستان منظومه شمسی است. ساختمانی که ظاهری عجیب و غریب دارد اما اگر از بالا به آن نگریسته شود طرح خورشید را می توان در آن یافت. این رصد خانه یا به قول امروزی ها آسمان نما با دو هدف در سال 1393 به بهره برداری رسید اول شبیه سازی کرات دیگر در موزه علوم و دوم نمایش فیلم های آموزشی در مورد ستاره شناسی، که در سالن های مجزا صورت می گیرد. البته رصد آسمان در هوای آزاد نیز در این مجموعه به صورت رایگان سه شنبه ها انجام می شود و اگر خبری مانند شهاب باران باشد یا خسوف و کسوفی صورت بگیرد با رفتن به این مجموعه می توانید از تلسکوپ های تخصصی برای دیدن این پدیده های آسمانی استفاده فرمایید. به این منظور باید از قبل با مجموعه تماس بگیرید و در صورت فعال بودن در روز سه شنبه به آن مراجعه فرمایید.

قسمت های مختلف آسمان نمای گنبد مینا

1. سینمای سه بعدی
در وسط مجموعه یک سینمای سه بعدی گنبدی شکل با ظرفیت 150 نفر و قطر 18 متر با پرده ای مدور قرار گرفته که در آن فیلم های دو بعدی و سه بعدی زمین شناسی و ستاره شناسی اکران می شود. طراحی پرده مجموعه به گونه ای است که بیننده گمان می برد در زیر آسمان شب قرار گرفته است. البته این فیلم ها در آپارات هم آپلود شده اند و برای پیدا کردن و تماشای فیلم مورد علاقه تان می توانید به وبسایت مجموعه مراجعه فرمایید.

2. موزه علوم
فضای بیرونی سینمای سه بعدی به موزه علوم اختصاص یافته است. در این موزه می توانید موضوعاتی مانند زمین شناسی و جغرافیای زمین و اقلیم های متفاوت را مطالعه کنید.
در این مجموعه با انواع کانی هایی که سطح و پوسته زمین را تشکیل داده اند آشنا شوید و نحوه اندازه گیری آن را با ابزارهای مخصوص یاد بگیرید البته مجسمه مومی ابوریحان بیرونی ستاره شناس بزرگ ایرانی را هم می توانید ببینید که در حال اندازه گیری جرم حجمی کانی های مختلف می باشد. یادگیری جدول مندلیف در این موزه بسیار جذاب و شیرین می شود. بر خلاف آنچه که در آزمایشگاههای شیمی معمولا توسط دانش آموزان و دانشجویان تجربه می شود اینجا یادگیری عناصر این جدول بسیار شیرین است. در این مجموعه با نحوه شکل گیری آتش فشان ها و برداشت فسیل ها از لایه های زیرین زمین و توپوگرافی زمین نیز آشنا می شوید. در دوطرف راهرو اصلی موزه نیز، ویترین های کوچکی وجود دارد که ابزار قدیمی ستاره شناسی مانند اسطرلاب و وسایل جادوگری یا پیل تیسفون که قدمتی بالغ بر دو هزار سال دارد، در آن به معرض نمایش عموم در آمده است. در قسمت دیگری از موزه حیوانات و گونه های جانوری موجود در ایران به صورت مجازی یا به صورت تاکسی درمی به معرض نمایش قرار گرفته است. در روی دیوارها در اطراف موزه نمایشگرهایی نصب است که تا به آن ها نزدیک نشوید صدای فیلم های در حال پخش از آن ها را نمی شنوید. این نمایشگرها فیلم های علمی-تخیلی در مورد فضا، خورشید و منظومه شمسی به نمایش می گذارند. در گوشه دیگری از نمایشگاه هم ماکت هایی از فضاپیماها و ماهواره های ایرانی با مقیاس 1:20 قرار گرفته که مربوط به کاوشگری فضا و یافتن سیاره ای مشابه به زمین در فضا است. امروزه یکی از بحث های داغ، علم ستاره شناسی مربوط به یافتن جایگزینی برای زمین برای جا دادن جمعیت رو به رشد آن است. حتی 15 کشور بزرگ جهان متحدا ایستگاه فضایی ساخته اند تا موجوداتی همانند انسان را در کرات دیگر بیابند. قسمت سرگرم کننده موزه علوم ترازوهای سیاره ای آن است. می توانید روی ترازوها بایستید و وزن خود را در سیاره های دیگر نظیر تیر، ناهید، مریخ و حتی خورشید اندازه بگیرید. آینه های جادویی دیجیتال نیز بخش سرگرم کننده دیگری است که شما را در لباس های دیجیتالی مختلف نشان می دهد.

اگر دوست دارید در زمان سفر کنید و ببینید قبلا زمین چگونه بوده است در موزه علوم این امکان برای شما فراهم گردیده است. در موزه نمایشگری بر روی دیوار نصب گردیده که فرمانی جلوی آن نصب است. می توانید سوار بر ماشین زمان شده و با هر دور فرمان آن هزار سال به عقب بروید و تغییرات اقیلمی زمین را مشاهده فرمایید که خالی از لطف نیست.

دسترسی به آسمان نمای گنبد مینا
وسیله نقلیه شخصی: از بزرگراه شهید حقانی وارد خیابان شهیدی شوید و ماشین خود را داخل پارکینگ بوستان آب و آتش پارک کنید و از پارک آب و آتش به پارک منظومه شمسی شوید. ساختمان خورشید شکل در پارک آسمان نمای گنبد مینا است.
مترو: از خط 1 مترو در ایستگاه حقانی پیاده شوید و با 20 دقیقه پیاده روی خود را به پارک آب و آتش برسانید. بوستان منظومه شمسی در مجاورت این پارک قرار گرفته است.

◉ آدرس: تهران – بزرگراه حقانی، پارک آب و آتش، بوستان منظومه شمسی، آسمان نمای گنبد مینا

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!