تجریش پلازا

مجموعه‌ای با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

تهران گردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران و شمیرانات

ژورنال‌ و دانشنامه

دانشنامه‌ها و مجله‌های آنلاین با موضوعات گوناگون

جعبه ابزار آنلاین

مجموعه‌ای از ابزارهای کاربردی آنلاین با موضوعات گوناگون

اصناف و مشاغل

جستجوی مشاغل و کسب‌وکارهای ایران در اصناف گوناگون

تماس با ما

ارتباط با بخش پشتیبانی و ارسال درخواست، پیشنهاد یا انتقاد

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

تکیه نیاوران

تکیه نیاوران به دستور ناصرالدین شاه قاجار در حدود 150 سال پیش ساخته شد. معماری این تکیه کاملا سنتی و به سبک و سیاق معماری های قجری می باشد. مساحت این تکیه 1500 متر و به شکل مستطیل می باشد که غرفه هایی در دو طبقه دور تا دور آن ساخته شده است. در وسط تکیه یک سکوی دایره ای شکل به قطر 20 متر قرار دارد و ضریح امام حسین (ع) روی آن شبیه سازی شده است. این ضریح را یک نفر در سال 1389 به تکیه هدا کرده است. 10 ستون سیمانی که روکش چوبی دارند سکوی وسط را احاطه کرده اند. در وسط روی سکو تعزیه اجرا می شده و در غرفه ها افراد به تماشا می نشسته اند. سقف تکیه نیز چوبی است و یک گنبد سبز رنگ شش ضلعی بر روی سقف شیروانی آن قرار دارد. تکیه تا سال 1361 رو باز بود و در آن خیمه برپا می شد ولی به همت خیرین روی آن سقف زده شد. در کنار درب ورودی چوبی آن نیز نمایشگاهی از ادوات تعزیه خوانی، قوری و سماورهای قدیمی قرار دارد. که قدمت بعضی از آنها به دوره ناصری بر می گردد. در گذشته هر غرفه مختص یک خانواده بوده است و هر یک برای خودش اسباب پذیرایی می آورده است. فلسفه ساخت تعزیه بر می گردد به این واقعیت که ناصرالدین شاه عاشق تعزیه بود و به همین دلیل تکیه دولت را ساخت. تابستان ها وقتی به کاخ نیاوران می آمد عدم وجود تکیه در نیاوران را به شدت احساس می کرد و این شد که به استاد حسن خرپاکوب دستور داد در نزدیکی کاخ نیاوران تکیه نیاوران را بسازد. این تکیه در سال 1383 به ثبت ملی رسید.

ثبت ملی
این اثر در 25 مهر 1383 با شماره 11203 در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

دسترسی به تکیه نیاوران
وسیله نقلیه شخصی: از میدان نیاوران (باهنر) وارد خیابان باهنر شوید و مستقیم برانید، کاخ نیاوران را پشت سر بگذارید تا به تکیه نیاوران در سمت چپ برسید.
دسترسی با مترو: با استفتده از خط 1 مترو در تجریش پیاده شده و با اتوبوس هایی که به میدان نیاوران می روند در میدان نیاوران پیاده شوید. از آنجا با 5 دقیقه پیاده روی به سمت خیابان باهنر می توانید خودتان را به تکیه نیاوران برسانید.

◉ آدرس: تهران، خیابان شهید باهنر، بعد از کاخ نیاوران

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!