تجریش پلازا

مجموعه‌ای با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

تهران گردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران و شمیرانات

ژورنال‌ و دانشنامه

دانشنامه‌ها و مجله‌های آنلاین با موضوعات گوناگون

جعبه ابزار آنلاین

مجموعه‌ای از ابزارهای کاربردی آنلاین با موضوعات گوناگون

اصناف و مشاغل

جستجوی مشاغل و کسب‌وکارهای ایران در اصناف گوناگون

تماس با ما

ارتباط با بخش پشتیبانی و ارسال درخواست، پیشنهاد یا انتقاد

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

آرامگاه سر قبر آقا

در ضلع جنوبی خیابان مولوی مقبره ای در فضایی به وسعت 30 هزار متر مربع قراردارد که سالهای سال است درب سبز رنگ آن به روی گردشگران بسته است. در واقع این یک مقبره خانوادگی بوده و مکان مقدسی برای زیارت نیست. گرچه بقعه آبی رنگ آن این امر را بر ببینده مشتبه می سازد که شاید امامزاده ای در این مقبره مدفون است. این مقبره مربوط به امام جمعه زمان فتحعلی شاه، محمد شاه و ناصرالدین شاه قاجار «میرزا ابوالقاسم امام جمعه» بوده است که بعد از ساخت مسجد شاه توسط فتحعلی شاه در سال 1263 هجری قمری و بعد از فوت عمویش میرمحمد مهدی اولین امام جمعه تهران به دعوت، فتحعلی شاه از اصفهان به تهران آمد، چرا که میر محمد مهدی پسری نداشت و فتحعلی شاه از او خواست ابوالقاسم 22 ساله را به فرزند خواندگی قبول کند تا پس از وی مسئولیت امامت جمعه تهران را برعهده گیرد. ابوالقاسم امام جمعه در سال 1271 هجری قمری در تهران درگذشت و فرزندش میرزا زین العابدین امام جمعه به جای وی به اقامه نماز جمعه پرداخت. به دلیل اینکه میرزا ابوالقاسم نور چشمی شاهان قاجار بود ناصرالدین شاه دستور ساخت بقعه ای زیبا به سبک معماری قاجاری را بر روی مدفن وی داد و از آنجایی که شخصیت محبوبی در میان مردم داشت افراد زیادی خواهان آن شدند که در جوار وی به خاک سپرده شوند که از جمله آنها علی اکبر ناظم الاطبا و پسرش دکتر سعید نفسی بوند. بنابراین آرامگاه وی که تا قبل از آن در آرامستانی کوچک واقع شده بود در میان یکی از گورستان های معروف تهران قرار گرفت. پسرش میرزا زین العابدین نیز پس از مرگ درون همین بقعه به خاک سپرده شد. وی در حدود 1850 هکتار زمین مزروعی در ساوه و حسین آباد وقف کرد که اینک صرف نگهداری مقبره اش می شود. تولیت این بقعه از سال 1377 به عهده نوه زین العابدین امام جمعه، محسن ظهیر الامامی است.

معماری آرامگاه سر قبر آقا
به تبع تمام آرامگاههای قاجاری بنای آرامگاه میرزا ابوالقاسم امام جمعه نیز بر روی سکوی به فاصله یک متر از سطح زمین بنا شده است. در میانه آن روی ستونها نیز گنبد آبی بزرگی با طوقی طلایی نصب شده است. این بنا دارای 4 ایوان با 4 معماری است. دو درب ورودی در ایوان شمالی و جنوبی با طرح شش ضعلی های نامنظم به عنوان ورودی های مقبره به شمار می روند. ایوان شمالی دارای اشکال هندسی با گچبری ها و آینه کاری های بدیع است و ایوانی جنوبی پر از گچ بری و حجاری های بسیاز زیبا و بینظیر می باشد. ایوان شرقی با مقرنس کاری تزیین شده و ایوان غربی به سبک رومی آجرنما کاری شده است. حرم آینه کاری و مقرنس کاری با رواق های آینه کاری شده بی شک چشم هر بیننده ای را خیره می نماید.

ثبت ملی
آرامگاه سر قبر آقا در مورخه 28/05/1351 به شماره 927 به ثبت ملی رسید.

دسترسی به آرامگاه
وسیله نقلیه شخصی: برای رفتن به آرامگاه سر قبر آقا کافیست خودتان را به چهارراه مولوی برسانید تا اول خیابان مصطفی خمینی بقعه آبی رنگ مقبره خانوادگی را ببینید.
دسترسی با اتوبوس: با استفاده از خط 2 بی آر تی می توانید در چهارراه مولوی پیاده شوید. در ضلع جنوبی چهارراه اول خیابان مصطفی خمینی بقعه آبی رنگ سر قبر آقا را می بینید.

◉ آدرس: تهران، چهارراه مولوی، انتهای خیابان مصطفی خمینی

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!