تجریش پلازا

مجموعه‌ای با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

تهران گردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران و شمیرانات

ژورنال‌ و دانشنامه

دانشنامه‌ها و مجله‌های آنلاین با موضوعات گوناگون

جعبه ابزار آنلاین

مجموعه‌ای از ابزارهای کاربردی آنلاین با موضوعات گوناگون

اصناف و مشاغل

جستجوی مشاغل و کسب‌وکارهای ایران در اصناف گوناگون

تماس با ما

ارتباط با بخش پشتیبانی و ارسال درخواست، پیشنهاد یا انتقاد

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

امامزاده یحیی

حدفاصل خیابان ناصر خسرو تا خیابان ری محله ای بزرگ به نام عولادجان قرار دارد که محله امامزاده زید بخشی از آن است. این محله تاریخی که جای جای آن را آثار باستانی و ماندگار تاریخی پر کرده است اسم خود را از امامزاده ای که در آن آرمیده، برگرفته است. بقعه امامزاده ابوالقاسم عزالدین یحیی از قرن هفت هجری قمری در دوران زمامداری خوارزمشاهیان در این محله بنا شده است. طبق بعضی روایات نسب وی با 15 واسطه به امام زین العابدین (ع) می رسد. وی از طرف پدرش به فرمانداری قم و ری منسوب شد. البته بر روی جعبه ای چوبی به تاریخ 895 هجری قمری که در بقعه اش قرار دارد، نام وی یحیی بن زید از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) حک شده است. او داماد طغرل بیک، آخرین پادشاه سلجوقی بود و به همین خاطر در دوران خود از طرف دربار از احترام زیادی برخوردار بود. با شکست طغرل بیک و کشته شدنش به دست خوارزمشاهیان او نیز آواره گشت و در نهایت در سال 592 هجری قمری به دست علاء الدین تکش خوارزمشاه کشته شد. پیکر پاک برادر وی امامزاده محمد(ع) نیز در کنار جسد وی دفن است. اما به دلیل اینکه امامزاده یحیی از بزرگان سلجوقی به شمار می آمد، این آرامگاه را به نام وی می شناسند. مردم چهارشنبه ها تسبیح های نذری خود را به امامزاده می آورند و پنج شنبه ها برای گرفتن حاجت، لقمه های نان و پنیر و سبزی را بین زوار این امامزاده تقسیم می نمایند.

معماری امامزاده یحیی
بنای امامزاده یحیی مربوط به قرن هفتم هجری قمری و دوران حکومت خوارزمشاهیان در ایران است. این امامزاده 1،500 متر است که ضریح آن در یک اتاق 50 متری واقع شده است و مانند تمام امامزاده های دیگر بخش گنبدخانه و رواق ها کاشی کاری و آینه کاری شده است. در گذشته بنای این امامزاده یک برج خشتی هشت ضلعی بوده که امروزه جایش را بقعه 8 ضلعی گرفته است و یک گنبد مخروطی شکل 12 ضعلی مغولی نیز روی بقعه قرار گرفته که در زمان قاجاریه با کاشی های 7 رنگ زینت یافته است. همچنین دارای سرداب و سقاخانه و مسجد و ضریح و رواق نیز می باشد.
این امامزاده دارای یک حیاط با درختان متعددیست و در آن یک چنار 900 ساله زندگی می کند. که البته بخشی از چنار خشک شده اما همچنان از گوشه و کنار آن جوانه های امید می روید. این درخت کهنسال در سال 1330 به ثبت ملی رسید. این چنار دو خواهر نیز داشته که یکی در خیابان کشی ها توسط شهرداری قطع شد و دیگری خشک شده است.

ثبت ملی
این اثر با شماره 241 در تایخ 15/09/1314 ثبت ملی رسیده است.

دسترسی به امامزاده یحیی
وسیله نقلیه شخصی: از خیابان 15 خرداد وارد کوچه برادران برهمن شوید تا به کوچه امامزاده یحیی برسید.
مترو: با استفاده از خط 1 مترو در ایستگاه 15 خرداد پیاده شده و با 25 دقیقه پیاده روی خودتان را به کوچه برادران برهمن و بعد به کوچه امامزاده یحیی برسانید.

◉ آدرس: خیابان ۱۵ خرداد، بعد از خیابان شهید مصطفی خمینی

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!