تجریش پلازا

مجموعه‌ای با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

تهران گردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران و شمیرانات

ژورنال‌ و دانشنامه

دانشنامه‌ها و مجله‌های آنلاین با موضوعات گوناگون

جعبه ابزار آنلاین

مجموعه‌ای از ابزارهای کاربردی آنلاین با موضوعات گوناگون

اصناف و مشاغل

جستجوی مشاغل و کسب‌وکارهای ایران در اصناف گوناگون

تماس با ما

ارتباط با بخش پشتیبانی و ارسال درخواست، پیشنهاد یا انتقاد

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

امامزاده قاسم

در ارتفاع 1700 متری رشته کوه البرز در دامنه کوه سرچال کوچک در شمال تجریش در نزدیکی منطقه گلابدره، امامزاده قاسم قرار گرفته است. نام کامل وی قاسم بن حسن بن زید حسن بن علی (ع) می باشد. او پدر زن شاه عبدالعظیم حسنی و دخترش خدیجه همسر شاه عبدالعظیم در شهر ری است. او در گریز از ماموران خلفای عباسی در دل البرز کوه در محله دژ علیا که اینک آن را محله امامزاده قاسم می نامند مامن یافت و در همان جا توسط خلفای عباسی به درجه رفیع شهادت نائل شد.

معماری امامزاده قاسم
عضد الدوله دیلمی در سال 370 هجری قمری بر روی قبر وی بقعه ای هشت ضلعی با دیوارهای آجری ساخت و از پس این محل زیارتگاه شیعیان گردید. شاه طهماسب اول در شرق بقعه یک ایوان بنا می کند و بر روی قبر صندوقی چوبین را به تاریخ 963 هجری قمری به مناسبت سی و سومین سالگرد تاجگذاریش قرار می دهد. در زمان فتحعلی شاه قاجار ایوان شرقی را تبدیل به رواق کرده و ایوان جنوبی را احداث می کنند و گنبدی به رنگ سبز بر روی بقعه قرار می دهند. کاشیکاری و رواق ها و گنبدخانه هم در زمان وی انجام می گردد و در زمان ناصرالدین شاه قاجار آینه کاری رواق ها و گنبدخانه به همراه مرمت هایی روی بارگاه این امامزاده جلیل القدر صورت می گیرد. در سال 1350 هم ایوانی جدید با تیرآهن به آن اضافه می شود. در حال حاضر این امامزاده 6000 متر مربع مساحت دارد. در گذشته قبور چندی از متمولین و متولیان امامزاده در صحن امامزاده دفن بود که در مرمت های بعدی از بین رفت.

ثبت ملی
این اثر تحت شماره 908 در سال 1351 به ثبت ملی رسید.

امکانات مجموعه
سوپر مارکت در داخل مجموعه و واحدهای تجاری در مجاورت مجموعه وجود دارند.

دسترسی امامزاده قاسم
وسیله نقلیه شخصی: از آنجایی که امامزاده قاسم پارکینگ اختصاصی با ظرفیت 60 خودرو را دارد سفر به این امامزاده با خودروی شخصی به جز در مناسبتهای مذهبی بهترین گزینه است. که از میدان تجریش باید وارد خیابان فناخسروشده تا به گلابدره برسید و از آنجا وارد خیابان گلزار و سپس خیابان قوام بشوید تا تابلوهای امامزاده قاسم را ببینید و با کمک تابلوهای راهنما خود را به امامزاده برسانید.
مترو: با خط 1 مترو نیز می توانید به میدان تجریش رفته و از آنجا با تاکسی خط تجریش امامزاده قاسم را سوار شوید و یا با اتوبوس ها یا مینی بوس های امامزاده خود را به امامزاده قاسم برسانید.

◉ آدرس: تهران، میدان تجریش، خیابان فناخسرو، گلابدره، خیابان گلزار، خیابان قوام، امامزاده قاسم

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!