تجریش پلازا

مجموعه‌ای با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

تهران گردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران و شمیرانات

ژورنال‌ و دانشنامه

دانشنامه‌ها و مجله‌های آنلاین با موضوعات گوناگون

جعبه ابزار آنلاین

مجموعه‌ای از ابزارهای کاربردی آنلاین با موضوعات گوناگون

اصناف و مشاغل

جستجوی مشاغل و کسب‌وکارهای ایران در اصناف گوناگون

تماس با ما

ارتباط با بخش پشتیبانی و ارسال درخواست، پیشنهاد یا انتقاد

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

خانه فخر الدوله

عمارت فخرالدوله در حوالی میدان بهارستان یک عمارت دو طبقه قجری بسیار ساده است که در میانه باغی قرار دارد. در مقابل این عمارت یک حوض پلکانی که روی آن گلدان های پر از گل زیبا چیده شده است به فضای باغ طراوت و تازگی می دهد. فواره های حوض بعد از ظهرها روشن می شوند و شور و حال خاصی به فضای باغ می دهند. عمارت فخرالدوله در سال 1387 توسط شهرداری منطقه 12 مرمت گردید و فضای اطراف آن آزاد سازی شد تا این عمارت زیبای دو طبقه به شکل خانه باغ دربیاید. این عمارت متعلق به فخرالدوله ( 1261-1334) دختر مظفرالدین شاه قاجار همسر امین الدوله، مادرعلی امینی و دختر خاله علی مصدق بود. او زنی خَیّر و سیاستمدار بود. امین الدوله همسر وی حتی به درخواست او دستور ساخت مسجد فخرالدوله و دبیرستان البرز را داد. فخرالدوله همچنین با آرام کردن جو سیاسی بعد از فروپاشی سلطنت قاجار از شورش های احتمالی بر علیه حکومت نو پای رضاشاه پهلوی و خونریزی های بسیار جلوگیری کرد.

معماری عمارت فخرالدوله
خانه فخرالدوله یک عمارت دو طبقه است که توسط معمار معروفی به نام مارکوف ساخته شده است. مارکوف پیش تر کوشک احمد شاهی، کوشک سردار اسعد و موزه آبگیر را ساخته بود. استفاده از آجرهای منقوش در ساخت بنا علاوه بر سادگی زیبایی خاصی به بنا بخشیده است. سبک معماری این اثر نئوکلاسیک و بسیار متفاوت از سایر ساختمان های قاجاری می باشد. این خانه بر خلاف سایر خانه های قجری دارای ایوان با ستون های بلند نیست و تنها یک شیروانی کوچک به عنوان سقف مشاهده می شود. دربها و پنجره های چوبی بسیار ساده اند و خبری از ارسی های قجری وجود ندارد. این عمارت دارای دو طبقه و یک تالار در نیم طبقه دوم می باشد. در محوطه باغ هم حوضی پلکانی وجود دارد که بعد از ظهرها فواره های آن روشن می شوند و شهروندان روی نیمکت های باغ دور هم جمع می گردند و از فضای ساده و صمیمی باغ استفاده می کنند.

کاربری خانه فخرالدوله
از سال 1388 درست یک سال بعد از مرمت این خانه از آن به عنوان خانه مداحان استفاده می گردد.

ثبت ملی
این اثر در تاریخ 25 مهر ماه سال 1383 با شماره 11214 به ثبت ملی رسیده است.

دسترسی
وسیله نقلیه شخصی: خانه فخرالدوله در دروازه شمیران، خیابان مشکی واقع شده است.
مترو: نزدیک ترین ایستگاه مترو به خانه فخرالدوله متروی دروازه شمیران در خط 2 می باشد که در 300 متری عمارت فخرالدوله واقع شده است. وقتی از قطار پیاده شدید کافی است به سمت مسجد فخرالدوله بروید سپس وارد کوچه مسجد بشوید. کوچه را تا انتها بروید تا به خیابان مشکی برسید. عمارت فخرالدوله یا خانه مداحان در چند قدمی شما قرار گرفته است. کافی است چند متری را به سمت چپ بروید تا به آن برسید.
اتوبوس: با اتوبوس های خط 211 میدان- بهارستان خیابان معلم نیز می توانید در ایستگاه دروازه شمیران در 300 متری عمارت فخرالدوله یا خانه مداحان پیاده شوید.

◉ آدرس: تهران، دروازه شمیران، خیابان مشکی، خانه مداحان، عمارت فخرالدوله

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!