تجریش پلازا

مجموعه‌ای با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

تهران گردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران و شمیرانات

ژورنال‌ و دانشنامه

دانشنامه‌ها و مجله‌های آنلاین با موضوعات گوناگون

جعبه ابزار آنلاین

مجموعه‌ای از ابزارهای کاربردی آنلاین با موضوعات گوناگون

اصناف و مشاغل

جستجوی مشاغل و کسب‌وکارهای ایران در اصناف گوناگون

تماس با ما

ارتباط با بخش پشتیبانی و ارسال درخواست، پیشنهاد یا انتقاد

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

خانه صالح

خانه صالح مربوط به اواخر دوره قاجار اوایل دوره پهلوی با معماری ترکیبی از معماری قاجاریه و معماری غربی می باشد. این خانه متعلق به الله یار صالح از رجل سیاسی دوران مصدق می باشد که بعدها به ورثه اش رسید. مالکان خانه با میراث فرهنگی به توافق رسیده اند که این خانه را به یک مرکز فرهنگی هنری تبدیل نمایند.

معماری خانه صالح
این خانه دارای دو عمارت در بخش شمالی و جنوبی است. اسکلت خانه فلزیست و آجر نقش مهمی در تزیین خانه دارد. این خانه دارای دو بخش اندرونی و بیرونی است. بخش بیرونی که در دو سویش محوطه سازی شده دارای یک حوض بزرگ در وسط حیاط خانه است و دو باغچه در کنار هر دو دیوار جانبی قرار دارد. عمارتی که در ضلع جنوبی حیاط واقع شده است در واقع عمارت اصلی است. این عمارت که دارای یک ایوان با ستون های افراشته می باشد به وسیله چند پله از سطح حیاط بالاتر است. دارای سه تالار جداگانه است که هیچ راهی به یکدیگر ندارند. تنها تالار وسط است که به ایوان راه دارد. در دو سوی تالارها دو اتاق نیز وجود دارند که آنها نیز به ایوان راه دارند. طاق قوسی شکلِ ایوان و ستون های آن جذابیتی خاصی به نما داده است. در بخش زیر زمین خانه سرداب و آب انبار وجود دارد. در ضلع شمالی خانه صالح یک عمارت وجود دارد که از عمارت ضلع جنوبی به مراتب کوچک تر است. در بدو ورود به عمارت، یک رواق سرتاسری وجود دارد که با یک در به یک تالار در مرکز وصل می شود. در دو طرف تالار دو اتاق سه دری وجود دارند که رواق را تبدیل به یک هفت دری کرده اند ولی به دلیل ستونهای بلند در رواق کمتر کسی متوجه هفت دری بودن آن می شود. یک قوس در بالای نما وجود دارد تا حالت قرینگی با نمای جنوبی را فراهم آورد. در زیرزمین ضلع جنوبی مردابی بسیار بزرگ به صورت فضاهایی چند گانه سقف های زیبایی مزین به یزدی بندی وجود دارد. در دو عمارت خانه، کلا این خانه مجموعا 6 سرداب، یک شاه نشین، یک هشتی ورودی، یک مهتابی، ایوان تابستانی و زمستانی وجود دارد که مهمترین تزیینات معماری در آن یزدی بندی سرداب اصلی خانه است. در اندرونی خانه گچبری های ساده ای در اطراف شومینه ها وجود دارد و تزیین قابل توجه دیگری دیده نمی شود.

ثبت ملی
این اثر در تاریخ 24 اسفند ماه سال 1383 با شماره 11464به ثبت ملی رسیده است.

دسترسی
وسیله نقلیه شخصی: خانه صالح درخیابان حافظ، کوچه امیری، پلاک ۲۷قرار گرفته است.
مترو: نزدیک ترین ایستگاه مترو به خانه صالح متروی حسن آباد در خط 2 می باشد. از قطار پیاده شوید وارد خیابان حافظ شوید تا به کوچه امیری برسید خانه صالح در کوچه امیری پلاک 27 قرار گرفته است.
اتوبوس: اتوبوس خط 359 میدان راه آهن- شهدای هفتم تیر در ایستگاه عزیزخان، درست در چند قدمی کوچه امیری توقف دارد. خانه صالح در کوچه امیری پلاک 27 واقع شده است.

◉ آدرس: تهران، خیابان حافظ، کوچه امیری، پلاک ۲۷

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!