تجریش پلازا

مجموعه‌ای با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

تهران گردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران و شمیرانات

ژورنال‌ و دانشنامه

دانشنامه‌ها و مجله‌های آنلاین با موضوعات گوناگون

جعبه ابزار آنلاین

مجموعه‌ای از ابزارهای کاربردی آنلاین با موضوعات گوناگون

اصناف و مشاغل

جستجوی مشاغل و کسب‌وکارهای ایران در اصناف گوناگون

تماس با ما

ارتباط با بخش پشتیبانی و ارسال درخواست، پیشنهاد یا انتقاد

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

کلیسا و مدرسه ژاندارک

دبیرستان امامیه جنب کلیسای ژاندارک در خیابان لاله زار در سال 1260 هجری خورشیدی برای دختران راهبه به درخواست فرانسوی ها در زمان محمدشاه قاجار ساخته شد. این مدرسه صرفا برای تحصیل دختران غیر مسلمان و خارجی در زمینی متعلق به مشیرالدوله و در جنب خانه وی ایجاد شده بود. معمار این مدرسه فردی روسی به نام نیکلای مارکوف بود. مارکوف این خانه را با ترکیب معماری ایرانی و اروپایی طراحی کرد. در این مدرسه دختران مسیحی دروس مذهبی می آموختند. بودجه این مدرسه توسط کلیسای ژاندارک تامین می شد و از بودجه ای که خیرین برای یتیمان در نظر می گرفتند برای این مدرسه هزینه می کردند. از کلیسا دربی به مدرسه باز می شد که آمد و رفت به کلیسا را تسهیل می نمود. زمان ناصرالدین شاه به درخواست بنجامین وزیر مختار آمریکا از دختران مسلمان هم در این مدرسه ثبت نام کردند و کلاس ها به دو زبان فارسی و فرانسه برای مسلمانان و مسیحیان به طور مجزا برگزار می شد. از سال 1304 وزارت معارف برای این مدرسه یک بودجه 100 تومانی اختصاص داد. این مدرسه در دو مقطع دبستان و دبیرستان در دو بخش شش ساله به دانش آموزانش خدمات ارائه می کرد. جالب است بدانید در دوره دبستان و دبیرستان درس خیاطی جزو الزامات بوده است. دروسی که در دوره دبستان به کودکان آموزش داده می شد عبارت بودند از حساب، معرفه الاشیاء، ادبیات و فوائد الادب، تاریخ، جغرافی، دیکته، خیاطی و دروسی که در دبیرستان به بچه ها ارائه می شد شامل جبر و هندسه، شیمی، فیزیک، تاریخ طبیعی، تاریخ شعرا، تاریخ عمومی، دستور زبان فارسی، کلیله و دمنه، خیاطی و تدبیر منزل بوده است. معلمان این مدرسه معمولا از میان فارغ التحصیلان همین مدرسه برگزیده می شدند. فرح پهلوی ملکه ایران شاگرد این مدرسه بوده است فرخ رو پارسا هم معلم فرح بود که بعدها به عنوان اولین زن وزیر ایرانی برگزیده شد. این مرکز بین سالهای 1359 تا 1370 مرکز تربیت معلم دخترانه بوده است. بعد از یک وقفه از سال 1372 تا 1376 در سه مقطع آموزشی دبیرستان دخترانه عدل، دبستان پسرانه امام سجاد و مدرسه راهنمایی و دبیرستان سمیه فعال بوده است و در سال 76-77 به اولین دوره پیش دانشگاهی پسرانه امام سجاد اختصاص یافت. این مدرسه درب های جداگانه ای به یک پانسیون، یک صومعه و یک کلیسا دارد. البته امکان بازدید از کلیسا و صومعه برای افراد مسلمان وجود ندارد.

ثبت ملی
این اثر در تاریخ 20 آذر 1379 با شماره 2928 به ثبت ملی رسید.

دسترسی به مدرسه و کلیسای ژاندارک
وسیله نقلیه شخصی: کلیسا و مدرسه ژاندارک در خیابان فردوسی، خیابان منوچهری، بن بست طاهری واقع شده است.
اتوبوس: تمام خطوط اتوبوسی که در خیابان فردوسی ایستگاه دارند به راحتی شما را به کلیسای ژاندارک می رسانند. ایستگاه فردوسی درست مقابل بن بست طاهری واقع شده است.
مترو: با استفاده از خط 2 مترو در ایستگاه فردوسی از قطار پیاده شوید. وارد خیابان فردوسی شده و مستقیم مسیرتان را طی کنید تا به سفارت انگلیس برسید درست مقابل سفارت بن بست طاهری است که کلیسا و مدرسه ژاندارک در آن واقع شده است.

نکته: در ساعات کاری می توانید از مدرسه فقط بازدید فرمایید. کلیسا و صومعه برای افراد غیر مسیحی امکان بازدید ندارد.

◉ آدرس: تهران، خیابان فردوسی، خیابان منوچهری، بن بست طاهری

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!