تجریش پلازا

مجموعه‌ای با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

تهران گردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران و شمیرانات

ژورنال‌ و دانشنامه

دانشنامه‌ها و مجله‌های آنلاین با موضوعات گوناگون

جعبه ابزار آنلاین

مجموعه‌ای از ابزارهای کاربردی آنلاین با موضوعات گوناگون

اصناف و مشاغل

جستجوی مشاغل و کسب‌وکارهای ایران در اصناف گوناگون

تماس با ما

ارتباط با بخش پشتیبانی و ارسال درخواست، پیشنهاد یا انتقاد

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

خانه شاعران معاصر ایران (انجمن شاعران ایران)

در تهران تعداد زیادی خانه قدیمی وجود دارند که بعضا تغییر کاربری داده اند و امکان بازدید و استفاده از آن ها برای همگان میسر شده است. تجربه ثابت کرده که بناهایی که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند کمتر تخریب می شوند و شاید این به دلیل مرمت دوره ای این آثار باشد. یکی از این آثار عمارت مخبر السلطنه در خیابان دولت است. این اثر متعلق به مهدی قلی هدایت معروف به مخبر السلطنه رییس اداره گمرکات و پستخانه آذربایجان بود. وی در سالهای 1320 تا 1324 ساکن این خانه بوده است. عمارت مخبرالدوله از سال 1378 در اختیار شاعران قرار گرفت و تبدیل به خانه شاعران شد. شما هم اگر به شعر علاقمند هستید می توانید به عضویت این انجمن در بیایید و با افرادی شبیه به خودتان بیشتر آشنا شوید و معاشرت کنید. وقتی شما در خیابان دولت قدم می زنید به هیچ وجه این خانه توجه شما را به خود جلب نمی کند این عمارت آجری ساده دو طبقه که در وسط باغی قرار گرفته، دربی قهوه ای رنگ نرده ای شکل رو به باغ دارد که روی کاشی های آبی در سمت راست درب نوشته شده «انجمن شاعران ایران» و بر روی کاشی های سمت چپ عبارت «دفتر شعر جوان» نوشته شده است. یک درب باغ در خیابان دولت باز می شود و درب دیگر آن در خیابان نعمتی واقع شده است.

این عمارت در باغی به وسعت 4725 متر مربع واقع شده است و فضاسازی آن بیشتر شبیه یک پارک می باشد. باغ این عمارت با حوضچه ها و پلکان های زیبا و تندیس شاعران کشورمان مزین گردیده است. درختان کهنسال زیبا نیز شکوه و ابهت خاصی به باغ بخشیده اند. یک حوض 16 ضلعی ستاره شکل بسیار زیبا در باغ وجود دارد و 3 حوض کوچک تر در اطراف آن می باشد. بالکنی در جلوی ساختمان در طبقه دوم وجود دارد که به این حوض مشرف است. ار کنار سه حوض کوچک که رد شویم بعد از پیمودن چند پله به درب پشت عمارت می رسیم. در گوشه ای از باغ نیز کافه ای وجود دارد که بازدیدکنندگان و شعرا می توانند در آنجا به گپ و گفت بپردازند. این عمارت در سال 1320 توسط مهندس میکاییل غریب به سبک معماری پهلوی با تزیینات آجر و گچبری ساخته شده است و برخلاف ساختمان های قجری فاقد هرگونه تزیینات دیگر می باشد. عمارت بر 7 جفت ستون استوار است. بالکنی هم در طبقه دوم وجود دارد. که با درب های چوبی رنگ قهوه ای از داخل ساختمان می توان به آن راه پیدا کرد و از منظره زیبای باغ لذت برد.

مالکیت بنای انجمن شاعران ایران
این بنا از سال 1378 تحت مالکیت شهرداری تهران می باشد.

بهترین فصل بازدید خانه شاعران معاصر ایران
بهترین فصل بازدید از این بنا بهار و پاییز است. البته این باغ خودش با توجه به سبک معماری و وسعتش آرامش زیادی دارد، اما فضای شاعرانه باغ در این دو فصل بیشتر است و امکان گرفتن سلفی های زیبا نیز بیشتر است.

ثبت ملی
این اثر در تاریخ ۲۵ مهر ۱۳۸۳ با شمارهٔ ۱۱۲۰۰ به ثبت ملی رسید.

دسترسی
وسیله نقلیه شخصی: خانه شاعران در خیابان شریعتی، خیابان دولت (کلاهدوز) نبش خیابان نعمتی واقع شده است.
مترو: با استفاده از خط 1 مترو در ایستگاه قلهک از قطار پیاده شوید. به سمت خیابان خلیل پور بروید. 100 متر جلوتر وارد خیابان امان پور بشوید. 150 متر جلوتر وارد کلاهدوز بشوید بعد از 800 متر به خیابان نعمتی می رسید وارد خیابان نعمتی شوید کمی جلوتر خانه شاعران در سمت چپ شما قرار گرفته است.

◉ آدرس: تهران، خیابان شریعتی، خیابان دولت، نبش خیابان نعمتی

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!