تجریش پلازا

مجموعه‌ای با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

تهران گردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران و شمیرانات

ژورنال‌ و دانشنامه

دانشنامه‌ها و مجله‌های آنلاین با موضوعات گوناگون

جعبه ابزار آنلاین

مجموعه‌ای از ابزارهای کاربردی آنلاین با موضوعات گوناگون

اصناف و مشاغل

جستجوی مشاغل و کسب‌وکارهای ایران در اصناف گوناگون

تماس با ما

ارتباط با بخش پشتیبانی و ارسال درخواست، پیشنهاد یا انتقاد

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

خانه دکتر علی شریعتی

در خیابان جمالزاده، کوچه نادر، خانه دو طبقه ساده ای وجود دارد که بر روی آن تابلوی «خانه موزه دکتر علی شریعتی» دیده می شود. این خانه از لحاظ معماری و زیبایی شناسی هیچ برتریی به سایر خانه های معمولی ندارد ولی محل اتفاقات بسیار مهمی بوده است. در این خانه تصمیمات مهمی گرفته شده است که هنوز رد پای این تصمیمات بعد از چهل و یک سال در زندگی تک تک ایرانیان دیده می شود. خانه دکتر علی شریعتی مانند خانه دکتر حسابی نه به دلیل سبک معماری آن بلکه به دلیل سبک زندگی صاحب آن و عقایدش مورد توجه طرفداران ایشان قرار دارد. شریعتی ظاهرا پنج سال و در واقع دو سال در این خانه زندگی کرد و بقیه اش را در زندان یا خارج از کشور گذراند. بعد از آزاد شدن شریعتی از زندان آیت الله خامنه ای به منزل وی رفت و مژده آزادی خود را به وی داد. احمد خمینی و همه کاندیداهای دور اول ریاست جمهوری در این خانه سخنرانی کرده اند و برنامه های خود برای اداره کشور را مطرح کرده اند. بعد ها این سخنرانی ها در جزوه ای به نام «راه سوم» درج شد. این خانه در سال 1352، درست زمانی که شریعتی در حال فرار از دست ساواک بود و مخفیانه زندگی می کرد، توسط همسر دکتر علی شریعتی خریداری گردید. در سال 1385 این خانه با انضمام تمام وسایلش از ورثه دکتر علی شریعتی خریداری شد و تبدیل به موزه گردید.

بیوگرافی علی شریعتی
علی شریعتی متولد آذر 1312 در روستای کاهک مزینان از توابع سبزوار است. پدر و پدربزرگش اخوند بوده اند و پدر بزرگش از شاگردان ممتاز ملاهادی سبزواری محسوب می شود. او در سن 16 سالگی وارد دانشسرای مقدماتی شد و در جریان اتفاقات 30 تیر 1331 برای اولین بار در سن 19 سالگی به زندان افتاد. او در سن 25 سالگی با پوران شریعت رضوی که همکلاسیش بود ازدواج کرد. شریعتی در سال 1341 به منظور ادامه تحصیل و همچنین فرار از دست ماموران ساواک به فرانسه رفت و در سال 1343 در هنگام ورود غیر قانونی به کشور دستگیر شد و به زندان افتاد. او در شهریور همان سال از زندان آزاد شد و به مشهد رفت. پدرش در همان سال «کانون نشرحقایق اسلامی» را تاسیس کرد و این گونه شریعتی از حاشیه مبارزه با پهلویسم به مرکز مبارزه با پهلوی رسید و برای براندازی با آیت الله محمود طالقانی، مهدی سحابی و مهندس بازرگان همدست شد. او نویسنده و سخنران قهاری بود و مردم را علیه حکومت پهلوی می شوراند تا اینکه برنده بورس تحصیلی فرانسه شد. به فرانسه رفت و با مصطفی چمران و بنی صدر همدست شد آنها به کمک یکدیگر در سال 1338 « نهضت آزادی ایران در خارج از کشور» را تاسیس کردند. در آلمان سردبیر روزنامه فارسی زبان «ایران آزاد» گردید این نشریه نظر روشنفکران ایرانی در مورد حکومت پهلوی بود و اعتراضات مردم ایران در داخل را در خارج از کشور منعکس می کرد. او به ایران بازگشت و از آبان سال 1351 تا تیر ماه 1352 به صورت مخفی زندگی می کرد تا این که تصمیم گرفت خودش را معرفی کند او در تیر ماه سال 1352 خودش را تحویل حکومت پهلوی داد و 18 ماه انفرادی را به جان خرید. بعد از آزادی از زندان به انگلستان رفت و در 29 خرداد 1356 در انگلستان در اثر حمله قلبی در گذشت و در جوار حرم حضرت زینب در دمشق به خاک سپرده شد.

معماری خانه دکتر علی شریعتی
خانه دکتر شریعتی یک خانه دو طبقه بسیار ساده و به ظاهر دوبلکس است که با نرده های ساده طبقه دوم از طبقه اول جدا می شود. در حیاط خانه اتومبیل «مسکوویچ استیشن» سورمه ای رنگ دکتر شریعتی پارک شده است. طبقه اول دارای سالن پذیرایی آشپزخانه، اتاق خواب و سرویس های بهداشتی است و در طبقه دوم کتابخانه و اتاق کار دکتر علی شریعتی قرار دارد. سردیس دکتر شریعتی نیز از موزه عبرت به این خانه منتقل شده است. جایی که سردیس دکتر قرار گرفته دقیقا محل تشکیل جلسات مخفیانه شان بوده است.

ثبت ملی
در تاریخ ۲۷ مرداد ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۹۷۱۸ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

دسترسی
وسیله نقلیه شخصی: خانه دکتر شریعتی خیابان فاطمی غربی، خیابان جمالزاده، کوچه نادر، پلاک ۱۰ واقع شده‌است.
مترو: نزدیکترین ایستگاه مترو متروی انقلاب در خط 4 می باشد. می توانید در کارگر شمالی تاکسی بگیرید و در اول خیابان فاطمی پیاده شوید یا پیاده کارگر شمالی را تا خیابان فاطمی پایین بیایید. موزه دکتر شریعتی در ابتدای خیابان فاطمی در فرعی جمالزاده کوچه نادر پلاک 10 واقع شده است.

◉ آدرس: تهران، خیابان فاطمی غربی، خیابان جمالزاده، کوچه نادر، پلاک ۱۰

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!