تجریش پلازا

مجموعه‌ای با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

تهران گردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران و شمیرانات

ژورنال‌ و دانشنامه

دانشنامه‌ها و مجله‌های آنلاین با موضوعات گوناگون

جعبه ابزار آنلاین

مجموعه‌ای از ابزارهای کاربردی آنلاین با موضوعات گوناگون

اصناف و مشاغل

جستجوی مشاغل و کسب‌وکارهای ایران در اصناف گوناگون

تماس با ما

ارتباط با بخش پشتیبانی و ارسال درخواست، پیشنهاد یا انتقاد

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

کاخ سبز تهران (کاخ شهوند)

کاخ سبز یکی از کاخ های مجموعه کاخ سعدآباد می باشد که محل زندگی و دفتر کار رضا شاه پهلوی بوده است. این کاخ در دوطبقه است و یکی از زیباترین کاخهای ایران به حساب می آید. رودخانه جعفرآباد از وسط کاخ سعد آباد می گذرد. کاخ سبز بر روی تپه ای واقع شده است که از یک سمت به تهران و از سمت دیگر به کوه دماوند و رشته کوههای البرز مرکزی مشرف است. کاخ سبز دارای دو طبقه می باشد. طبقه اول که محل زندگی و کار رضاشاه بوده است و زیرزمین که به عنوان انباری مورد استفاده قرار می گرفته است. کاخ سبز در ابتدا به دلیل نمای سنگی اش به قصر سنگی معروف بود اما بعد از بازسازی در سال 1352 و اضافه شدن اتاق های پذیرایی، کار و غذاخوری به زیرزمین این مجموعه به دستور محمدرضا شاه پهلوی برای پذیرایی از میهمانان خارجی به کاخ شهوند شهرت یافت. بعد از انقلاب به دلیل استفاده از سنگ سبز معدن خمسه زنجان در نمای بیرونی آن، آن را کاخ سبز نامیدند. زیباترین تالار این کاخ ، تالار آینه می باشد که علاوه بر آینه کاری های بی بدیلی که توسط اساتید بزرگ چون شیخان و علی آخوندی انجام شده است به هنر تذهیب استاد حسین بهزاد نیز مزین است. حجاری روی دیوارهای بیرونی هم هنر حجاری استاد حسین زنجانی است. در اتاق پذیرایی ظروف نقره و چینی ایتالیایی مختص پذیرایی از میهمانان خارجی وجود دارد. خاتم کاری، گچبری و حجاری از دیگر تزیینات این کاخ می باشند. کاخ دارای اتاق انتظار، اتاق کار، اتاق خصوصی، اتاق خواب، اتاق غذاخوری و تالار آینه است. چهار ستون سفید رنگ بدون رگه در بالای پله ها و دو کتیبه در نمای بیرونی ساختمان که از معدن کارارا در ایتالیا می باشد به رضاشاه اهدا شده و به دستور وی در این مکان ها نصب گردیده است.

تاریخچه کاخ سبز
کاخ سبز که در ابتدا به دلیل نمای خارجیش به قصر سنگی مشهور بود. در سال 1301 زمانی که رضا شاه پهلوی وزیر جنگ قاجار بود بنای اولیه کاخ سبز را که روی تپه ای بنا شده بود از شخصی به نام علیخان خریداری کرد و پس از خریداری آن را به دست توانای معماران و هنرمندان ایرانی سپرد تا به قصر سنگی تبدیلش کنند. نمای بیرونی این بنا از سنگ های سبز کمیاب خمسه زنجان بود و ستون ها و سر در هایش هم از مرمر خراسان ساخته شده بود به همین دلیل به قصر سنگی مشهور شده بود. این تنها کاخی است که تماما به دست معماران ایرانی ساخته و تعمیر شده است.

نکته: بلیط ورودی کاخ سبز برای بازدیدکنندگان خارجی مبلغ 50,000 تومان می باشد.

دسترسی
وسیله نقلیه: کاخ سعدآباد خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری قرار دارد.
مترو: با استفاده از خط 1 مترو در ایستگاه تجریش پیاده شوید و با تاکسی خودتان را به زعفرانیه انتهای خیابان کمال طاهری برسانید.
اتوبوس: با استفاده از خط 7 بی آر تی در ایستگاه باغ فردوس پیاده شوید. یک کیلومتری را باید پیاده روی نمایید تا به کاخ موزه سعد آباد که کاخ سبز در آن قرار گرفته است برسید. از اتوبوس که در ایستگاه باغ فردوس پیاده شدید باید به سمت خیابان یکتا بروید. در خیابان یکتا مستقیم بروید تا به خیابان طاهری برسید. کاخ سعد آباد در انتهای خیابان طاهری قرار دارد.

◉ آدرس: تهران، خیابان ولیعصر – خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری، مجموعه سعدآباد

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!