تجریش پلازا

مجموعه‌ای با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

تهران گردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران و شمیرانات

ژورنال‌ و دانشنامه

دانشنامه‌ها و مجله‌های آنلاین با موضوعات گوناگون

جعبه ابزار آنلاین

مجموعه‌ای از ابزارهای کاربردی آنلاین با موضوعات گوناگون

اصناف و مشاغل

جستجوی مشاغل و کسب‌وکارهای ایران در اصناف گوناگون

تماس با ما

ارتباط با بخش پشتیبانی و ارسال درخواست، پیشنهاد یا انتقاد

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

خانه کوچه هفت تن

خانه کوچه هفت تن متعلق به محمد حسن اعتماد السلطنه نویسنده، دانشمند و مترجم دوران ناصرالدین شاه قاجار می باشد. اعتماد السلطنه به نوعی همراه و ندیم 25 ساله شاه قاجار نیز محسوب می شد. او در سفرهای زیادی همراه ناصرالدین شاه بود و روزنامه های فرانسوی را برای وی می خواند. او همچنین مدیر چندین رسانه بود. متاسفانه این خانه تا سال 1382 مهجور مانده بود و کسی از آن خبر نداشت تا صاحبان فعلی تصمیم گرفتند که مجوز ساخت آن را بگیرند. از آنجایی که این خانه در ضلع شرقی بازار مسگرها در بازار بزرگ تهران واقع شده بود بهترین موقعیت برای ساخت یک پاساژ را داشت و صاحبان خانه تصمیم گرفتند تا با اخذ مجوز های لازم از شهرداری عملیات تخریب و ساخت پاساژ را شروع کنند که با بازدید مامور شهرداری عملیات تخریب متوقف و خانه به عنوان اثری ملی در لیست آثار ملی ایران ثبت گردید و کلا برنامه ساخت پاساژ منتفی شد اما حیاط خانه را تخریب شد.

معماری عمارت هفت تن
عمارت هفت تن در یک زمین 12 در 23 در کوچه هفت تن، که از لحاظ کم عرض بودن بیشتر به کوچه های آشتی کنان یزد می ماند، واقع شده است. در کلِ این مساحت 276 متری یعنی زیر کل خانه یک زیرزمین و سرداب وجود دارد که تا همین چند سال پیش انبار لباس بود و بعد از ثبت ملی تخلیه شد. این خانه به علاوه زیرزمینش دارای سه طبقه است که طبقه همکف دارای مساحت 216 متر که ابعاد آن 12 در 18 متر است و طبقه اول که یک تالار مرکزی دارد و ابعاد آن 226 متر است. کلا زیربنای اندرونی این خانه 718 متر می باشد. خانه به صورت یک مستطیل است که در وسط طبقات آن یک تالار مرکزی وجود دارد و در طرفین آن دو گوشواره می باشد. دسترسی به تالار مرکزی فقط از طریق اتاق گوشواره ممکن است. در زیر زمین خانه یک سرداب و یک وضوخانه وجود دارد. در بدو ورود مانند همه خانه های قجری با 6 ستون افراشته بر روی ایوانی مواجه می شویم که گویا با قدرت، سنگینی سقف را تحمل می کنند و بعد از آن، ارسی های زیبا قرار گرفته اند که ما را به داخل خانه رهنمون می سازند و ببیننده را غرق شگفتی می نمایند. از تزئینات داخلی این خانه می توان به مقرنس کاری، گچبری، نقاشی و آینه کاری های تالار مرکزی خانه یا همان شاه نشین اشاره کرد. ارسی های چوبی قجری و شیشه های رنگی آن ها هم نقش موثری در زیبایی خانه دارند. تزیینات داخلی خانه به قدری زیباست که هرگز طراحان داخلی اخیر نتوانسته اند آن ها را به درستی کپی کرده و در کارهای جدیدی مانند توسعه حرم های مطهر به کار ببرند.

کاربری خانه هفت تن
این خانه در حال حاضر حجره حاج آقا تبریزی مالک آن است.

ثبت ملی
این اثر در تاریخ 1 مهر ماه سال 1382 با شماره 10414 به ثبت ملی رسیده است.

دسترسی
وسیله نقلیه شخصی: خانه کوچه هفت تن درخیابان پانزده خرداد، بازار بزرگ تهران، انتهای جنوبی چهارسوق بزرگ، ضلع شرقی راسته مسگرها، کوچه هفت تن قرار گرفته است.
مترو: نزدیک ترین ایستگاه مترو به خانه کوچه هفت تن متروی خیام در خط 1 می باشد. از قطار پیاده شوید کوچه نظام را به سمت بازار ادامه دهید. مستقیم بروید تا به بانک مهر اقتصاد برسید چند قدم جلوتر در سمت راست کوچه هفت تن قرار گرفته است و در انتهای کوچه هفت تن خانه کوچه هفت تن حجره آقای تبریزی است.
اتوبوس: با اتوبوس هایی که در خط 102 بی آرتی پایانه خاوران-پایانه آزادی می توانید در ایستگاه سعادت پیاده شوید و به سمت خیابان ذکایی پیش روید. خیابان ذکایی را رد کنید و مستقیم بروید تا در سمت چپتان به کوچه مهدی برسید. کوچه مهدی را بروید تا به خیابان احمدی برسید در خیابان احمدی به سمت چپ بپیچید تا به کوچه سید آقا برسید. کوچه سید آقا را به سمت راست ادامه دهید به خیابان موسوی که رسیدید به سمت چپ بپیچید مستقیم بروید تا به هفت تن برسید. وارد کوچه هفت تن شوید. خانه کوچه هفت تن در انتهای این کوچه حجره آقای تبریزی است.

◉ آدرس: تهران، خیابان پانزده خرداد، بازار بزرگ تهران، انتهای جنوبی چهارسوق بزرگ، ضلع شرقی راسته مسگرها، کوچه هفت تن، حجره آقای کمالی

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!