تجریش پلازا

مجموعه‌ای با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

تهران گردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران و شمیرانات

ژورنال‌ و دانشنامه

دانشنامه‌ها و مجله‌های آنلاین با موضوعات گوناگون

جعبه ابزار آنلاین

مجموعه‌ای از ابزارهای کاربردی آنلاین با موضوعات گوناگون

اصناف و مشاغل

جستجوی مشاغل و کسب‌وکارهای ایران در اصناف گوناگون

تماس با ما

ارتباط با بخش پشتیبانی و ارسال درخواست، پیشنهاد یا انتقاد

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

بنای یادبود شهدای هفتاد و دو تن

بنای یادبود شهدای هفتاد و دو تن در بهشت زهرا از آثار ثبت شده در آثار ملی ایران مربوط به مزار کشته شدگان 7 تیر 1360 و 8 شهریور 1360 می باشد. شهید بهشتی رئیس دیوان عالی کشور، شهید رجایی رئیس جمهور و شهید باهنر نخست وزیر وقت در میان کشته شدگان این دو واقعه بودند. بنای یادبود شهدای هفت تیر و هشت شهریور توسط میرحسین موسوی در بخشی از قطعه 24 بهشت زهرا ساخته شده است. نمای این ساختمان بیشتر شبیه به معماری دوران قاجار می باشد. نمای خارجی آن از یک سو دارای یک ایوان کوتاه عریض با ستون های افراشته است که با درب های ارسی مانند به داخل آرامگاه منتهی می شوند. نمای داخلی این بنا هم دارای طاق های قوسی شکل می باشد.

انفجار 7 تیر 1360
انفجار 7 تیر 1360 در واقعه بمب گذاری در سالن اجتماعات دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی واقع در سرچشمه تهران رخ داد که آن را به مجاهدین خلق نسبت داده اند. جالب است بدانید این واقعه در ساعت 20:30 رخ داده است و موضوع جلسه تورم و انتخاب ریاست جمهوری آینده بوده است. دکتر بهشتی سخنان خود را چنین آغاز نموده بود:
«ما دیگر بار نباید اجازه دهیم که استعمارگران برای ما مهره سازی کنند و سرنوشت مردم ما را به بازی بگیرند. تلاش کنیم کسانی را که متعهد به مکتب هستند و سرنوشت مردم را به بازی نمی گیرند انتخاب شوند».
که در این لحظه بمب منفجر می شود و 73 نفر شامل 4 وزیر 27 نماینده مجلس و 12 معاون وزیر در این جنایت کشته می شوند.

انفجار 8 شهریور 1360
در انفجار 8 شهریور 1360 که در ساختمان نخست وزیری رخ داد، شهید رجایی رییس جمهور 48 ساله وقت و دکتر محمد باهنر نخست وزیر وقت در یک جلسه امنیتی حضور داشتند که بمبی که در یک کیف دستی جاسازی شده بود منفجر شد و 70 نفر از حاضران در این جلسه کشته شدند. شهید رجایی در مجموع 29 روز رییس جمهور ایران بود که در این 29 روز دو عمل شاخص انجام داد. اول اینکه با طراحی و ارائه کوپن به اقشار کم درآمد سدی محکم در برابر سودجویانی که در دوران جنگ ایران و عراق قصد به وجود آوردن بازار سیاه برای ارزاق عمومی را داشتند ایجاد کرد. دوم اینکه برای روستاییان بالای 60 سال، حقوق بازنشستگی در نظر گرفت.

ثبت ملی بنای یادبود شهدای هفتاد و دو تن
این اثر در 25 اردیبهشت ماه 1380 با شماره 3838 به ثبت ملی رسید.

دسترسی
وسیله نقلیه شخصی: مزارشهدای هفت تیر و هشت شهریور در بخشی از قطعه 24 بهشت زهرا واقع در اتوبان قم-تهران قرار دارد.

مترو: با استفاده از خط 1 مترو در ایستگاه کهریزک از قطار پیاده شوید. با اندکی پیاده روی خودتان را به بهشت زهرا برسانید. از درب اصلی بهشت زهرا وارد آرامستان شوید چون مسیر زیرگذر برای دسترسی به قطعات 300 به بالا می باشد. از درب ورودی مستقیم بروید تا به باب الزهرا در سمت چپ برسید وارد بلوار حضرت زهرا شوید. بلوار حضرت زهرا را مستقیم بروید تا به فدک شمالی در سمت راست برسید. در فدک شمالی به فدک 1 در سمت چپ بپیچید و مستقیم بروید تا به بلوار رضوان برسید بنای یادبود شهدای 72 تن در قطعه 24 قرار گرفته است.

◉ آدرس: تهران، اتوبان تهران-قم، بهشت زهرا، قطعه 24

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!