تجریش پلازا

مجموعه‌ای با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

تهران گردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران و شمیرانات

ژورنال‌ و دانشنامه

دانشنامه‌ها و مجله‌های آنلاین با موضوعات گوناگون

جعبه ابزار آنلاین

مجموعه‌ای از ابزارهای کاربردی آنلاین با موضوعات گوناگون

اصناف و مشاغل

جستجوی مشاغل و کسب‌وکارهای ایران در اصناف گوناگون

تماس با ما

ارتباط با بخش پشتیبانی و ارسال درخواست، پیشنهاد یا انتقاد

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

محله زهتابی

محله زهتابی یکی از محلات منطقه 17 تهران است. محله زهتابی را شاید بتوان جنوبی ترین محله منطقه 17 تهران نام برد که در منتهی الیه جنوب غربی منطقه هفده واقع شده است. محله زهتابی از شمال با خیابان مجتبی متین ، از شرق با بزرگراه چراغی، خیابان مهران، خیابان زلفی و خیابان شهید غلامرضایی، از جنوب با خیابان ورزش و از غرب با بزرگراه کاظمی و بزرگراه آیت الله سعیدی محدود شده است. محله زهتابی با محله‌ ، ‌نعمت آباد، محله ولیعصر جنوبی، محله عبدل آباد، محله شریعتی شمال، محله وصفنارد، محله زمزم و محله جلیلی مجاورت دارد.

.

تاریخچه محله زهتابی

محله زهتابی در گذشته جزو اراضی وصفنارد بوده است. زمین های محله زهتابی زمین های کشاورزی بود که توسط قنات های روستای وصفنارد آبیاری می شد. در دهه 30 مهاجرت به محله زهتابی آغاز شد. این مهاجرت همزمان با محله هایی مانند محله فلاح ، محله نعمت آباد و محله عبدل آباد بود.

.

آلمانی ها و محله زهتابی

در دهه 30 آلمانی ها به محله زهتابی رفته و چند کارخانه در این محله احداث کردند که کار این کارخانه ها تابیدن و تولید زه و نخ از احشاء دام ها بود. این کارخانه ها روند مهاجرت و سکونت را در این محله افزایش داد. نیروی کار زیادی وارد این محله شد تا با کار در کارخانه های زه تابی امرار معاش کنند. این کارخانه ها تا سال 1348 در این محله فعال بودند تا اینکه پس از افزایش جمعیت به دلیل تداخل کارخانه ها با منطقه مسکونی این کارخانه های از محله زهتابی رخت بربستند. کارخانه های آلمانی هم باعث افزایش جمعیت در محله زهتابی شده و هم نام محله زهتابی را به یادگار گذاشتند. از همان زمان محله زهتابی به این نام مشهور شد.

.

از دامداری تا سرامیک سازی های خیابان زمزم

آلمانی ها یک اثر دیگر را در محله زهتابی گذاشتند و آن نیز محل نگهداری دام برای تولید مواد اولیه کارخانه های زه تابی بود. برخی از ساکنین این محله به کار نگهداری و پرورش دام پرداختند و به همین دلیل می بایست زمین های بزرگی را به این کار اختصاص می دادند. در دهه 50 و 60 با افزایش جمعیت این محله دامداران زهتابی اقدام به تغییر شغل دادند. سوله های دامداری تبدیل به کوره های کاشی و سرامیک پزی شد و اینشغل یکی از شغل های مهم اهالی محله زهتابی شد. این کارگاه ها بنیانگذار فروشگاه های کاشی سرامیک زمزم شد.

.

امکانات محله زهتابی

محله زهتابی جزو محلاتی است که به دلیل وسعت اندک دارای امکانات زیادی نیست ، اما به دلیل نزدیکی به شریان های بزرگ جنوب تهران مانند بزرگراه آیت الله سعیدی ، بزرگراه آیت الله چراغی و بزرگراه شهید کاظمی به امکانات خوب محلات مجاور دسترسی دارد. محله زهتابی دارای فضای سبز مناسبی است بوستان زمزم ، بوستان صالحان و بوستان دلسا از بوستان های خوب محله زهتابی.

.

دسترسی به مترو محله زهتابی

دسترسی محله زهتابی به مترو از طریق ایستگاه مترو نعمت آباد در خط 2 مترو تهران برقرار می شود.

.
منبع:
کوچه گرد | https://kochegard.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!