کامرانیه از محله های مشهور منطقه 1 تهران است. کامرانیه از محله های شناسنامه دار تهران است. نام کامرانیه از پسر ارشد ناصرالدین شاه به نام کامران میرزا گرفته شده است و این کامران میرزا بود که با نام کامرانیه در تهران نام خود را ماندگار کرد. کامرانیه از لوکس ترین محله های تهران است و قیمت خانه و آپارتمان در کامرانیه از گرانترین قیمت ها در تهران است. برج های کامرانیه از معروفترین و لوکس ترین برج های تهران هستند و این موضوع را می توان در آگهی های خرید و فروش آپارتمان در کامرانیه مشاهده کرد. از دیگر ویژگی های کامرانیه دسترسی خوب این محله به بهترین مراکز خرید تهران و بهترین جاهای دیدنی تهران است و این موضوعات زندگی در کامرانیه را هم طراز زندگی در لوکس ترین محله های تهران قرار داده است. چهار راه کامرانیه و کامرانیه شمالی ، مهمترین معابر و محله های کامرانیه هستند.
.
کامرانیه کجاست؟
کامرانیه یکی از محله های بالاشهر تهران است که در منطقه 1 تهران و در بخش شمیرانات قرار دارد. در رابطه با کامرانیه باید گفت که این محله دارای حدود و ثغور مشخصی نیست و مرز میان خیابان های این منطقه به معنایی که بتوان در این باره به روشنی اظهار نظر کرد نبوده است. نمونه هایی از چنین محله های در تهران کم نیستند و الهیه نیز از جمله چنین محله هایی است. برای تعیین حدود کامرانیه می توان گفت که کامرانیه محله ای است که بخش هایی از محله های چیذر ، حصار بوعلی ، دزاشیب ، فرمانیه ، نیاوران و آجودارنیه را در بر گرفته است. کامرانیه در شمال اختیاریه قرار دارد.
.
تاریخچه کامرانیه
کامرانیه از جمله محله های شمیرانات بود و قدمت سکونت در کامرانیه دارای تاریخی بسیار طولانی است اما باید گفت که تاریخ جدید آن از زمان تملک اراضی کامرانیه توسط کامران میرزا آغاز شده است. کامران میرزا پسر ارشد ناصرالدین شاه بود و در نظر داشت تا در کنار کاخ صاحبقرانیه و در کنار ناصرالدین شاه املاکی را داشته باشد. به همین منظور بود که زمین های بسیار زیادی را در نزدیکی کاخ صاحبقرانیه تملک کرده و برای تملک خود ساکنین منطقه را به مناطقی مانند حصار بوعلی ، چییذر و دزاشیب کوچ داد.
این اتفاق باعث شد تا ردیابی سکونتگاهی بسیار قدیمی مانند منطقه کامرانیه از بین رفته و این منطقه مبدل به منطقه ای جدید با تاریخچه ای جدید از زمان قاجار شود. اما درباره تاریخچه کامرانیه نکته بسیار مهمی وجود دارد که این نکته قرار داشتن کامرانیه در بین مناطقی مانند چیذر و حصار بوعلی است و تاریخچه آن نیز با تاریخچه قدیمی این مناطق همسنگ و هم عرض است. ورود کامران میرزا به این منطقه باعث شد تا او با تصاحب زمین های این منطقه باغی بزرگ را در آن بسازد که بعدها به نام کامرانیه شهرت یافت.
.
باغ کامرانیه
کامران میرزا در این منطقه باغی بسیار بزرگ را تصاحب کرد و عمارت خود را نیز در همین باغ ساخت. وسعت باغ کامرانیه را 900 هکتار تخمین می زنند. عینالسلطنه از رجال دربار قاجار حدود و ثغور باغ کامران میرزا را از اول منظریه تا رستمآباد ذکر کرده است که باید توجه داشت ، رستم آباد را همان بخش های فرمانیه دانست. روایت دیگری درباره باغ کامرانیه از سوی دوستعلی خان معیر الممالک نقل شده است. دوستعلی خان معیر الممالک طول و عرض باغ کامران میرزا را 300 متر عرض و 3 کیلومتر طول نوشته است. در باب وسعت این باغ نوشته اند که الاغی در باغ کامران میرزا مفقود شد و هر چه در پی حیوان گشتند ، آن را نیافتند تا اینکه در فصل خزان و با از بین رفتن پوشش درختان ، جسد حیوان مار زده را در بخشی از باغ یافتند.
اما دلیل اصلی شهرت باغ کامران میرزا در این موارد نبود. باغ کامران میرزا از جمله اولین باغ های تهران بود که در زمینه پرورش گیاهان و درختان وارداتی از انواع درختان گرمسیری و سردسیری فعالیت داشت. این باغ دارای درختان بی شماری از انواع درختان مثمر ، درختان تزئینی ، درختچه ها و انواع گل های ایرانی و اروپایی بود. باغ کامران میرزا دارای 2 باغبان اتریشی و 20 کارگر ایرانی بود که به طور شبانه روزی در امر پرورش و تکثیر انواع درختان و گل های ملل مختلف فعالیت داشتند. بخشی از این باغ به شکل گلخانه سرپوشیده ساخته شده بود تا بتوان در آن گیاهانی را پرورش داد که نسبت به فصول سرد سال طاقت کمتری داشتند. این باغ هزینه های سرسام آور و گزافی را بر دوش خزانه تحمیل می کرد. آب باغ کامرانیه نیز از قنات حصار بوعلی تامین می شد. وجود این باغ ، منطقه ای را به وجود آورد که سال ها پس از تخریب آن نیز با نام مالک آن کامرانیه شهرت یافت.
.
مرگ کامران میرزا و قطعه قطعه شدن باغ کامرانیه
کامران میرزا در سال 1307 درگذشت. باغ کامرانیه نیز توسط ورثه و در چند نوبت به ثروتمندان تهرانی فروخته شد. بخش شمالی باغ کامرانیه به عبدالحسین میرزا فرمانفرما واگذار شد و بعدها نام این منطقه را به فرمانیه شهرت داد و بخش های دیگر این باغ قطعه بندی شده و به افراد دیگر واگذار شد. در دهه 1319 بخشی از باغ کامرانیه به سفارت ایتالیا فروخته شد که هنوز این قطعه تحت تملک سفارت ایتالیا قرار دارد. باقی بخش های باغ نیز با قطعه بندی های کوچکتر و با گسترش و توسعه تهران از بین رفته و تبدیل به مناطق مسکونی شد. شاید تنها نقطه ای را که از این باغ بتوان نام برد ، همان باغ سفارت ایتالیا باشد.
.
خیابان های مشهور کامرانیه
چهارراه کامرانیه
چهارراه کامرانیه مشهورترین معبر کامرانیه است. چهار راه کامرانیه به تقاطع بلوار اندرزگو خیابان کامرانیه شمالی و خیابان کامرانیه جنوبی گفته می شود. اگر از روی نقشه نگاهی به چهار راه کامرانیه داشته باشید متوجه خواهید شد که چهار راه کامرانیه خیابان های کامرانیه شمالی و جنوبی را از یکدیگر جدا کرده است.
خیابان کامرانیه شمالی
خیابان کامرانیه شمالی یکی از خیابان های کامرانیه است که در شمال بلوار اندرزگو قرار دارد. نام جدید خیابان کامرانیه شمالی خیابان بازدار است. خیابان کامرانیه شمالی از چهارراه کامرانیه تا فرمانیه غربی ، یک طرفه از جنوب به سمت شمال است و در باقی مسیر تا خیابان نیاوران به صورت خیابانی دوطرفه میباشد.
خیابان کامرانیه جنوبی
خیابان کامرانیه جنوبی یکی از خیابان های مشهور کامرانیه است. نام جدید خیابان کامرانیه جنوبی خیابان پاشاظهری است. خیابان کامرانیه جنوبی از اتوبان صدر تا چهارراه کامرانیه به صورت یک طرفه از جنوب به سمت شمال است.
خیابان رکنالدین همایونفر
خیابان تاجیکی
خیابان ثروتی
خیابان داریوش
خیابان شیبانی
خیابان مینا
خیابان فریماه
خیابان فاتح
کوچه فروغ (کریمی)
خیابان مروارید
کوچه ریحانه
خیابان بیات
خیابان دژم جو
کوچه گلبو
کوچه گلپر
خیابان طاووس
خیابان اقدام
کوچه گلریز
خیابان پرستو
.
مسیر رفتن به کامرانیه
برای رفتن به کامرانیه می توانید از راه های زیادی استفاده کنید. خودروی شخصی ، حمل و نقل عمومی و مترو از راه های مختلف رفتن به کامرانیه است.
بزرگراهها
این محله از طریق بزرگراه صدر قابل دسترسی است. همچنین بلوار اندرزگو نیز امکان دسترسی به این محله را فراهم کرده است.
مترو کامرانیه
نزدیکترین ایستگاه مترو به کامرانیه، ایستگاه متروی اقدسیه و ایستگاه مترو است. این خطوط امکان دسترسی کامرانیه به مترو تهران را فراهم می کنند.
حمل و نقل عمومی
خط ۱۰۶ پایانه لاله به پایانه شهید افشار (پارک وی)
خط 106 در مسیر بلوار ارتش ، بزرگراههای امام علی ، بزرگراه شهید بابایی، پایانه نوبنیاد ، بزرگراه صدر و بزرگراه مدرس در حرکت است.
خط ۲۱۷ شهرک صدف به بلوار صبا (متروی قیطریه)
خط 217 اتوبوسرانی در مسیر شهرک صدف و نفت، مینی سیتی، بزرگراه ارتش ، خیابان نارنجستان هفتم، خیابان لواسانی ، بلوار شهید اندرزگو ، بلوار قیطریه و بلوار صبا در تردد است.
خط ۲۲۰ میدان ازگل به پایانه تجریش
خط 220 اتوبوسرانی در مسیر خیابان ازگل، بلوار نیروی زمینی، شهرک مینی سیتی، بزرگراه ارتش، خیابان موحد دانش ، خیابان پاسداران، خیابان لواسانی ، خیابان باهنر ، میدان قدس، خیابان شهرداری و میدان تجریش در حال حرکت است.
خط ۲۹۸ شهرک قائم به پایانه تجریش
خط 298 اتوبوسرانی در مسیر خیابانهای شهرک قائم ، بزرگراه ارتش ، اوشان ، دارآباد ، خیابان پورابتهاج ، خیابان باهنر ، میدان قدس ، خیابان شهرداری و میدان تجریش در تردد است.
.
بوستانهای کامرانیه
بر خلاف پیشینه کامرانیه که باغی وسیع و بزرگ بوده است ، امروز کامرانیه کمتر بوستانی را در خود دارد و بیشتر بوستان های کامرانیه ، بوستان هایی هستند که در مجاورت این منطقه وجود دارند. تنها بوستان کامرانیه بوستان امام علی است که در نبش چهارراه کامرانیه قرار دارد. بوستان امام علی کامرانیه نیز در سال ۱۳۸۳ به بهره برداری رسیده استاز دیگر بوستان های نزدیک به کامرانیه می توان به پارک نیاوران و پارک قیطریه اشاره کرد.
.
افراد سرشناسی که در کامرانیه زندگی کردند
- شاپور بختیار
- کامران دیبا، معمار سرشناس که پسر عموی فرح دیبا بود.
- کامرانمیرزا نایبالسلطنه، شاهزاده قاجار
- فرخرو پارسا، وزیر آموزش و پرورش ایران پیش از انقلاب ۱۳۵۷
برج های کامرانیه
برج های کامرانیه از برج های معروف تهران هستند. در ساخت این برج ها از بهترین تجهیزات روز استفاده شده است تا این برج ها لوکس ترین برج های تهران باشد. برج های کامرانیه ، همچنین از نظر قیمت نیز در زمره گرانترین برج های تهران هستند.
- برج کوه نور
- برج روما رزیدنس
.
مراکز خرید کامرانیه
مراکز خرید کامرانیه بیشتر وابسته به محله های مجاور است. کامرانیه دارای مراکز خرید متعددی نیست ، اما باید گفت که دسترسی کامرانیه به بهترین مراکز خرید تهران با سهولت امکانپذیر است و لیستی از بهترین مراکز خرید تهران در اطراف این محله وجود دارد.
- مرکز خرید کوه نور
- مجتمع تجاری دریای نور
- مجتمع تجاری اداری روما سنتر
- بام کامرانیه
.
زندگی در کامرانیه
زندگی در کامرانیه را باید زندگی در محله ای لوکس توصیف کرد. خیابان کامرانیه در منطقه ای بسیار خوب در تهران قرار دارد و این موضوع باعث شده است تا کامرانیه دارای امکانات خوبی برای زندگی باشد. ساختمان های کامرانیه از لوکس ترین سازه های تهران هستند و به همین دلیل در این منطقه بسیار کمتر از بافت فرسوده سخن می رود. دسترسی های کامرانیه نیز جزو دسترسی های خوب در منطقه ۱ تهران است.
وجود بزرگراه صدر و بلوار اندرزگو این امکان را می دهد که کامرانیه با بسیاری از مناطق همجوار خود مانند قیطریه، قلهک ، زرگنده و لویزان دسترسی مناسبی داشته باشد. کامرانیه از نظر دسترسی به مترو و حمل و نقل عمومی نیز دارای شرایط بسیار خوبی است. دسترسی های کامرانیه به مراکز خرید تهران در اطراف این محله نیز بسیار مناسب است و بسیاری از مراکز خوب تفریحی تهران مانند کاخ نیاوران ، پارک جمشیدیه و پارک نیاوران نیز در اطراف این محله قرار دارند. مجموع این شرایط باعث شده است تا کامرانیه محله ای مناسب برای سکونت باشد. البته نباید از چالشی بزرگ در کامرانیه غافل بود. چالش بزرگ کامرانیه ترافیک بسیار شدید در محورهای مواصلاتی این محله است. ترافیک شدید بلوار اندرزگو ، بزرگراه صدر و خیابان لواسانی آلودگی بسیار زیادی را به این منطقه تحمیل می کند.
.
قیمت زمین در کامرانیه
قیمت زمین در کامرانیه به دلایل مختلف در زمره گرانترین مناطق تهران است. کامرانیه در مجاورت گرانترین محله های تهران قرار دارد. نیاوران، فرمانیه و آجودانیه از لوکس ترین محله های تهران هستند و کامرانیه نیز در مجاورت این محله ها قرار دارد و به همین دلیل قیمت زمین در کامرانیه در بالاترین سطح قیمت زمین در تهران قرار دارد. آپارتمان های ساخته شده در کامرانیه نیز جزو لوکس ترین آپارتمان های تهران هستند و اگر این موضوع را در کنار قیمت زمین بگذاریم، می توان فهمید که قیمت آپارتمان های کامرانیه نیز حتما جزو گرانترین و لوکس ترین آپارتمان های تهران هستند.
.
منبع:
کوچه گرد | https://kochegard.ir